torstai 28. maaliskuuta 2013

Pieni punainen kirja ja RESEPTI valkosipulin ystäville...

Pääsiäisen vietto on alkanut! Kauppareissulla näin kauniisti letitetyt valkosipulit ja samassa muistin, että mullahan on resepti lähes 20 vuoden takaa! Reseptin etsimiseen kului hieman aikaa, mutta löytyihän se - punaisesta kirjasesta - olen aikoinani ottanut tekstiTV:ltä reseptejä talteen :)

Hunaja kynnet:
6 kokonaista valkosipulia, 2 dl smetanaa, 3rkl hunajaa, 3/4 dl sitruunamehua, vajaa 1tl rouhittua mustapippuria ja saman verran suolaa.

Kasta kokonaiset sipulit kiehuvaan veteen, kuori kynnet. Sekoita kaikki ainekset kynsiä myöden kattilassa ja anna kiehua noin 3-4 minuuttia. Purkita puhtaaseen astiaan. Hunajakynnet säilyvät muutaman viikon. Sopii liharuokien lisäkkeeksi ja maku on lempeän maukas.





2 kommenttia:

  1. Valkosipuli on niiiin hyvää, juuri laitoin uuniin paahtumaan ja lisään perunamuusiin :) oikein aurinkoista ja mukavaa pääsiäistä sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Perunamuusiin en ole kokeillutkaan, täytyypä testata joku kerta. Leppoisan mukavia pääsiäispyhiä teillekin!

      Poista