sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Raclettea takkavalkealla

Meillä ei ole racletteen tarkoitettuja teknisiä härpäkkeitä, mutta se ei ole este tälle nautinnolle. Isäntä on painanut kepeää +70 tuntista työviikkoa, joten itse olen kaiken vapaa-ajan työn / puuhdetöiden lomassa pyhittänyt lähinnä perheen ruokkimiseen. Eilen tein kattauksen vaihtelun vuoksi takkahuoneeseen, maistui se ruoka sielläkin :)

Raclette: juustoa vahakuoressa, ilmakuivattua kinkkua, tomaattia, suolakurkkua, paprikaa sekä suppilovahveroita sipulissa kera suolan ja mustapippurin.

Leipä racletelle: 31/2dl vettä, 1pss kuivahiivaa, 11/2dl ruisjauhoja, 7dl vehnäjauhoja, 1rkl sokeria ja 2tl suolaa. Kaada hiiva lämpimään veteen, lisää joukkoon mausteet ja jauhot, anna kohota tuplaksi. Vaivaa taikina ja muotoile kaksi leipää. Anna kohota vielä tovin verran. Paista 240 astetta ja noin 30 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti