torstai 9. toukokuuta 2013

Vuohenjuusto-kana-pekonipiirakka...

Tätä tehtiin tänään. Aikomus oli grillata lammasta, mutta sää ei houkutellut siihen...joten piti taikoa kaapin antimista jotain muuta!

Piirakkapohja:100g voita, 1dl raastettua parmesaania, 3dl vehnäjauhoja. Nypi sormin sopivaksi ja lisää tilkka vettä. Muotoile taikina vuokaan.

Täyte: 2dl paistettua kanaa kuutioina, 1 sipuli, 2 valkosipulin kynttä, puoli pakettia pekonia, 100g tuoretta vuohenjuustoa, 1makea suippopaprika, 3 munaa, 1dl kermaa, 1dl smetanaa, 2rkl tuoretta basilikaa, 2rkl hunajaa, ripaus suolaa ja mustapippuria.

Kuullota kuutioidut sipulit voissa ja paista pekonit. Pilko paprika ja sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan. Paista 175 astetta ja 40 minuuttia.

Paiston puolessa välissä lisää piirakan pintaan tomaatit, tuoretta basilikaa, 1dl parmesaaniraastetta, roiskotukset öljyä ja hieman mustapippuria. Anna paistua kypsäksi. Tarjoa kera salaatin.



2 kommenttia: