keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Sipulinen pekonipiirakka...

Meillä noin puolet viikon aterioista on jossain määrin etukäteen mietittyjä ja sitten se toinen puoliska tulee taioittua kaapin antimista extempore-meiningillä. Ruokaa ei tarvi laittaa pipo kireellä, aina voi soveltaa ja luottaa makuaistiinsa sekä mielitiettyihin - ne rimmaa aina yhdessä ja erikseen!

Piirakan pohja: 100g voita, n.3dl vehnäjauhoja, 3rlk vettä. Juustohöylällä voista siivuja ja jauhot joukkoon, murusta ja lisää vesi. Tee taikinasta tasainen ja laita jääkääppiin tasoittumaan.

Täyte: 2 rasiaa pekonikuutioita, 3dl suppilovahveroita, 3sipulia, 2dl ranskankermaa, 1prk kermaviiliä, 3 munaa, timjamia, hunajaa, voita, suolaa ja mustapippuria.

Paista pekonikuutiot, kuullota silputut sipulit voissa ja esikäsittele suppikset pannulla niin, että neste irtoaa. Kaada ainekset vuokaan ja lisää joukkoon loput värkit reseptistä. Sekoita.

Taikina voideltuun vuokaan, taikinan pinnalle pestoa ja täyte päälle. Pinnalle raastettua parmesaania ja roiskotukset hunajaa. Uunissa 200 astetta ja noin 30 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä reilusti ennen tarjoilua, että maut erottuvat. Tänään tämä tarjottiin tomaatin, basilikan, avocadosalaatti ja aura-tahnan kera.......aurajuustoa, ranskankermaa, hunajaa ja sitruunamehua.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti