perjantai 31. toukokuuta 2013

Chili-suklaakakkua ja jalkahoitoa...

Tämä suklaakakku on muunnelma Creme bonjourin reseptistä ja aivan siitä syystä, että olin tsekannut reseptin kertaalleen läpi, mutta kauppareissulla en sitä täysin sitten muistanutkaan....joten sovelsin sitten sekä ostokset että kakun :)

Chili-suklaakakku

Pohja: 13 kpl suklaa Domino-keksejä ja 75g voita. Sulata voi ja murskaa keksit hienoksi. Sekoita keskenään ja painele irtopohja-vuokaan. Laita jäähtymään jääkaappiin.

Täyte: 200g Chili-tuorejuustoa, 200g maustamatonta tuorejuustoa, 200g tummaa suklaata, 2 liivatetta, 1 rkl sitruunamehua, 1 tl raastettua sitruunankuorta, 2 1/2 dl kermaa, 2dl tomusokeria.

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sulata suklaa. Sekoita keskenään vaahdotettu kerma ja tuorejuustot sekä sula suklaa. Kiehauta sitruunamehu ja lisää siihen liivatteet, lisää täytteeseen. Laita lopuksi mukaan vielä tomusokeri sekä raastettu sitruunankuori. Sekoita koko hässäkkä tasaiseksi ja ja kaada pohjan päälle. Laita valmistumaan jääkaappiin.

Ennen tarjoilua raasta pinnalle suklaata koristamaan.





Jalkakuorinta kotikonstein: 1dl karkeaa suolaa, 1dl kaurahiutaleita, 1/2dl ruokaöljyä, 2rkl hunajaa ja 2rkl sitruunamehua. Hienonna suola ja kaurahiutaleet morttelilla, lisää muut aineet ja se on sitten siinä!


2 kommenttia:

  1. Täällä taas pari ehdottomasti ihanaa ohjetta, juuri mietin huomisille vieraillle jotain suolaista piirakkaa ja pää ihan tyhjä..taidan tehdä tuon pekonisipulipiiraan. Ja tämä on myös pakko kokeilla, meillä kun on sekä suklaan että chilin ystäviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on viimeaikoina lyönyt tyhjää kattauksien kanssa, kysehän ei ole siitä, ettei reseptejä löytyisi....vaan siitä että löytyisi jokin uusi kupletin juoni :)

      Poista