perjantai 24. toukokuuta 2013

Leipää katkarapuruukun ja mansikka-avocadosalaatin kera...

Tänään oli taas oikein extra hyvä päivä töissä, tosin ei mulla kyllä huonoja olekaan. Työnteon ilon kantava voima on äärimmäisen tärkeä asia hyvinvoinnille myös vapaa-ajalla. Tällä en tarkoita mitään pumpulista höpönlöpöä vaan sitä, kun antaa paljon palkkansa eteen ja onnistuu, niin sen voima vaan kantaa. Meillä itsekullakin työnteon focus saattaa olla hyvin erilainen, mutta onnistumisen ilo silti hyvin sama tunne :)

Katkarapu-ruukku: 1 iso punasipuli, puolikas yksikyntinen valkosipuli, 250g miniluumu-tomaatteja, 150g isoja katkarapuja, 1 1/2dl kermaa, noin 200g juustoraastetta, 2 laakerin lehteä, suolaa, mustapippuria, sokeria ja voita.

Kuullota voissa silputut sipulit, lisää joukkoon kuutioidut tomaatit ja noin 1rkl sokeria, anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon kerma ja laakerinlehdet, jatka keittämistä seuraavat 5minuuttia. Lisää joukkoon katkaravut ja mausta suolalla ja mustapippurilla, poista laakerinlehdet. Laita joukkoon noin 1/3 osa juustoraasteesta ja kaada voideltuun vuokaan, laita loput juustoraasteet pintaan. Paista uunissa 180 astetta ja noin 10 minuuttia.

Mansikka-avocadosalaatti: Tuoreita mansikoita, 1 avocado ja 1 halloumi. Paista halloumi-siivut pannulla kauniiksi ja mausta hunajalla. Viipaloi mansikat ja avocado, jolle loraus sitruunamehua ei ole koskaan pahitteeksi. Laita tarjolle.

Tämä hässäkkä tuli tarjottua leipäviipaleiden kera, jotka saivat kevyen kylvön voissa ja paiston uunissa samanaikaisesti katkarapu- ruukun kera.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti