keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Nopeasti katoava TIIKERITORTTU

Mä olen leiponut viime aikoina varsin vähän mitään makeaa. Parin kuluneen päivän aikana on perheen miehet taas huhuilleet, että jotain hyväskää tarttis nyt saada :)

Eilen leipaisin tiikeritortun ja tänään siitä on jäljellä vain muisto. Pellillisestä kääretorttua hupeni 3/4 osaa tuohon hyvän ruokahalun omaavaan kissanlihaiseen nuoreen mieheen - 10v ja loput söi, mitä sai - isäntä.

Mä teen paljon yhtä sun toista, mutta harvoin mitään sellaista, josta jolla kulla ei olisi jotain sanottavaa. Tämä oli sellainen, kaikessa yksinkertaisuudessaan :D



TIIKERITORTTU

Taikina:

4 munaa
11/2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3/4dl perunajauhoja
3/4dl vehnäjauhoja
11/2tl leivinjauhetta
- - - - - - - - - - - - - - -
3rkl kaakaojauhetta


1. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi
2. Sekoita keskenään peruna-, vehnä- ja leivinjauhe, lisää pienissä erissä vatkaten taikinaan. 
3. Jaa taikina kahtia
4. Vispilöi toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe.

Kaada taikinat uunipellille, leivinpaperin päälle, ristiin rastiin. Paista 200 astetta ja noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.


Täyte:

2dl vispikermaa
sokeria
2 banaania
puolikkaan sitruunan mehu
rouhittua valkosuklaata

1. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, mausta sokerilla maun mukaan.
2. Muussaa banaanit haarukalla ja purista joukkoon sitruunamehu
3. Rouhi veitsellä valkosuklaa


Levitä kääretorttupohjan päälle banaani, sen päälle kermavaahto ja valkosuklaarouhe. Kääri tiukka rulla ja tarjoa. Tämä on tarjontakelpoinen vielä seuraavinakin päivinä....jos on, mitä tarjota :)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Mä olenkin unohtanut käärikset ihan kokonaan :) Tätä voisikin kokeilla kun seuraavaksi tarvitaan jotain herkuteltavaa. Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin olin unohtanut minäkin.....edellisestä kerrasta on hetki aikaa. Mukavaa loppuvkoa teillekin :)

      Poista