maanantai 16. helmikuuta 2015

Loistava värkki kokkauspuuhiin - LOIMUTES

Sain testattavakseni, mieheni työkuvioiden kautta, todella toimivan lisähärpäkkeen ruoanlaittoon - teräksisen tuotteen nimeltä LOIMUTES.


Mikä on LOIMUTES?

* Paistoteline kalan, lihan, kasvisten ja makkaran loimutukseen avotulella
* Materiaalina ruostumaton teräs....tarkemmin sanottuna peilihiottua rosteria
* Hygieeninen ja konepesun kestävä
* Kotimainen tuote
* Näppärä kooltaan, toimii yhtä hyvin niin kotosalla (myös sisätakan äärellä ) kuin luontoretkilläkin.




LOIMULOHI katajanmarja/ puolukkamarinadilla

800g lohta
ripaus suolaa

Ota lohi huoneenlämpöön ja ripottele pintaan suolaa. Laita takkaan valkea ja valmista marinadi.


MARINADI lohelle:

salottisipuli
1rkl ruokosokeria
1/2dl punaviiniä
1rkl murskattuja katajanmarjoja
2rkl puolukoita
2tl kokonaisia viherpippureita
1/2dl juoksevaa Oivariinia

Lorauta hieman Oivariinia kattilaan ja kuullota siinä silputtu sipuli, lisää ruokosokeri ja punaviini, anna kiehahtaa. Lisää joukkoon katajanmarjat, puolukat ja viherpippurit sekä loput Oivariinit. 




Asettele lohi Loimutteeseen ja avotulen (takkatulen) äärelle, valele lohta muutamaan kertaan marinadilla paiston aikana.




Lohen kyytipojiksi tein sitruunamajoneesia, tiristettyjä pottuja, herkkusieniä aurajuustolla ja pekonilla (lapsen toive) kuten myös taas kerran vihreät salkopavut + tuoretta vihreää.




Lohen rippeet päätyivät karvateille....hyvin maistui :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti