Tästä tuli melkoinen mega-postaus, heh :D
PERJANTAIN pöperöt
Lihapullia
Bataatti-vuohenjuusto hampurilaisia rucolan versoilla
Papuja sekä mango-paprika-sipulisilppua
Kastikkeena Creme Bonjour Cuisine - Sipulisekoitus
Lihapullia paistelin (siis tällä perusohjeella) hieman isomman satsin, koska niitä on mukava napsia.
1kg sika-nauta jauhelihaa
2prk kermaviiliä
2pss sipulikeittoaineksia
2 munaa
1dl korppujauhoja
Sekoita kermaviili, munat, korppujauhot ja sipulikeitto-ainekset keskenään. Anna turvota hetken. Lisää joukkoon jauheliha ja vaivaa tasainen taikina. Pyörittele pulliksi. Paista pannulla öljy/voissa nätti pinta ja kaada lihapullat vuokaan. Kypsytä uunissa valmiiksi 180 astetta ja noin 25 minuuttia.
Bataatti-vuohenjuusto hampurilaiset
1 bataatti
1pkt (200g) President Sainte Maure vuohenjuustoa
rucolan versoja
öljyä
mustapippuria ja suolaa
Kuori ja viipaloi bataatti. Leikkaa vuohenjuusto noin puolen sentin viipaleiksi. Paista pannulla öljyssä bataatit kypsiksi ja toisella pannulla vuohenjuustoihin tiristetty pinta. Mausta bataatit suolalla ja pippurilla.
Kokoa burgerit kasaan.
Tässäpä muuten meidän perheen "luotto-punkut". Nämä toimivat kaiken kanssa ja ilmankin. Lisäehdotuksia vastaanotetaan :)
LAUANTAIN pöperöt
Valkosipuli-rosmariini kermaperunat
Naudanlihaa
Cola-kastike
Mini paprikoita juustolla
Salaattia ja mansikoita valkosuklaalla
Valmista ensimmäiseksi perunat ja cola-kastike, syntyvät samanaikaisesti. Sillä välin ehtii tehdä hyvin kaiken muun.
Valkosipuli-rosmaarini perunat
8 perunaa
5 kynttä valkosipulia
21/2dl kermaa
öljyä
suolaa, mustapippuria ja rosmariinia
Kuori ja viipaloi perunat sekä valkosipulit. Paista pannussa tiristetty pinta perunaviipaleisiin. Asettele perunaviipaleet ja valkosipulit uunivuokaan kerros kerrokselta, mausta suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Kaada päälle kerma ja kypsennä uunissa 180 astetta ja noin 40-50minuuttia.
Naudan lihaa Cola-kastikkeella
400g Irish Hereford Sirloin Steak
mustapippuria ja suolaa
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistoa. Hierrä pintaan suolaa ja mustapippuria. Paista kuumalla pannulla öljy/voissa noin minuutin verran puolin ja toisin. Laita vetäytymään folion sisään ennen tarjoilua.
Cola-kastike
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
loraus öljyä
3rkl ruokosokeria
11/2 rkl ketsuppia
11/2 rkl Hickory BBQ sauce
3dl Coca-Colaa
suolaa ja mustapippuria
Kuori ja kuutioi sipulit. Lorauta kattilaan nokko öljyä ja kuullota sipulit siinä. Lisää joukkoon ruokosokeri, ketsuppi, Hickory ja Kokis. Keitä kastike siirappimaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
MINI-PAPRIKAT juustolla
Minipaprikoita
Kermaista juustoa
Suolaa, hunajaa ja paprikamaustetta
Halkaise pienet paprikat ja poista siemenet. Lorauta paprikoiden pohjalle pikku nokko hunajaa ja ripaus suolaa. Asettele päälle juustokuutioita. Paista 200 astetta ja noin 15 minuuttia. Ripottele pintaan paprikajauhetta ennen tarjoilua.
Mansikoita valkosuklaalla.....
NEULETYYNY (60cm x 60cm)
9 kerää KATIA cotton cord- puuvilla lankaa
nro 8 puikot
Luo puikolle 50 silmukkaa ja kudo sileää neulosta niin pitkään kun työ on valmis. Voit tehdä tyynyn yhdessä tai kahdessa osassa.
Tämä lanka oli mukavan paksu ja kierteinen, helppoa työstää.
Reipasta alkavaa viikkoa!
Tämän jälkeen on pakko mennä syömään ;)
VastaaPoistaHeh, nälkä on hyvä tunne ;)
PoistaTiedän, toistan itseäni... mutta kun teillä on ollut NIIN ihanat ruuat taas. Etenkin nuo burgerit täytyy ehdottomasti testata!
VastaaPoistaKiitos :) Mä viihdyn keittiössä vähän liiankin hyvin, jos sitä mitataan sillä, että poitsu on ikionnellinen saadessaan joskus jonkun kaupan valmiin einesaterian :D Noi burgerit on simppeli ja maistuva lisäke moneen ruokaan.
PoistaNuo bataattihampparit menee kyllä meilläkin testaukseen. Viimeistään sit kun isäntä on jossain reissussa ja saan rauhassa nautiskella!! ☺
VastaaPoistaMeillä on muuten aika tavalla sama viinimaku; nuo samat viinit löytyvät nimittäin meidänkin suosikkilistalta!
Jos tykkäätte valkkarista, niin kannattaa maistaa sellaista valkkaria kuin Gentil Hugel. Meillä oli sitä jouluna, ja sen jälkeen ollaan useampikin pullo jo ostettu. Toimii niin ruoan kanssa kuin ihan nautiskeluunkin! ☺
Jostain syystä tämä Ipad taas heitti sulle tarkoitetun kommentin tuohon alas.....
PoistaNoita bataattihamppareita popsii ohimennen kyllä useammankin ;) Kiitos tuosta valkkarivinkistä, täytyypä testata.....meille kyllä uppoaa kaikki värit :D
VastaaPoistaTäytyipä tulla lukijaksi kun löysin blogisi, ja että löydän myös jatkossa. Kiva blogi sinulla :)
VastaaPoistaKiitos Meiju ja tervetuloa! Täytyypä käydä tutustumassa Valkoisen talon arkeen :)
Poista