sunnuntai 2. marraskuuta 2014

DIY kynttilänjalka, käsi lapasessa ja vähän ruokaakin.

Taas kerran saatte vähän sitä ja tätä. Yhtä sun toista ehtii, mutta "koneaika" on kortilla :) Tänään isäntä lähti Treelle ja poitsukin on ollut mummilla yö-kylässä, joten pyhitän tämän hetken teille :)

Perjantaina nautiskeltiin juustoilla. Tarjottimelle päätyi juustoista Nuorta Goudaa (lempeän kermainen), Auran sinihometta (suolaisen maistuva), Manchegoa (kiinteän lampaanmaitoinen) sekä Creme Bonjour - kreikkalainen valkosipuli.

Kyyti-alustana juustoille toimivat Pirkka-tuotteen Cocktailpalat (pikku-keksejä merisuolalla ja rosmariinilla maustettuina), TUC:n paprikaiset keksit, tuoreet mansikat, terttu rypäleitä, juoksevaa hunajaa (toimii hyvin Manchegon sekä myös Parmesaanin kanssa) ja punkkua.

 
 
Tee se itse-kynttilänjalka syntyi kuivuneesta oksan pätkästä. Porasin kynttilöiden paikat 20mm:llä puuporalla, pintaan suhuutin ohuen kerroksen valkoista maalia ja paloturvallisuuden vuoksi vuorasin kynttilöiden kolot foliolla.
 

 

 
Lauantaina meillä syötiin tonnikalaa ja sitruunaista risottoa lisukkeilla.
 
Sitruuna-risoton resepti on suoraan Yhteishyvän arkistoista KLIK
Tonnikala tuli tehtyä Maku-lehden reseptiä mukaellen KLIK


 
 
Huovutetut lapaset naiselle (Novitan Joki-langasta)
 
Tarvitaan kaksi kerää (a´50g) Novitan Joki-lankaa ja seiskan puikot.
 
Näihin pätee lähes sama ohje kuin Novitan Huopaset-langallakin tehtynä. Suurin ero syntyy huovutus-vaiheessa. (Huopaset-lanka huovuttuu lyhyemmässä ajassa kuin Joki)...mutta nyt keskityn Jokeen.
 
Luo 40s. Jaa silmukat neljälle puikolle, 10s kullekin. Neulo alkuun 1 krs nurin ja jatka sitten sileää oikeaa neuletta. Kun työn korkeus on 18cm, merkitse peukalon paikka.
 


Peukalon paikka

1. Neulo puikon alussa 1 s ja seuraavat 7s erivärisellä langalla.
2-3. Siirrä neulotut silmukat takaisin neulottavana olevalle puikolle ja neulo kerros loppuun.
Kun työn korkeus on peukalosta mitattuna 18cm, aloita kärkikavennukset Neulo I ja III puikon alussa 2 s oikein yhteen ja II ja IV puikon lopussa 2 s oikein yhteen. Tee kavennukset joka krs:lla, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, vedä avonaisten 8 s:n läpi ja kiristä kärki kiinni. Päätä lanka hyvin.


Poimi silmukat 2 puikolle.(kuva 4.) Poimi peukalon sivusta 1 lisäsilmukka. Työssä on 15s. Poista merkkilanka (kuva 5)


Kudo peukalon silmukat kolmelle puikolle. Kun peukalon pituus on 11cm, aloita kavennukset. Neulo jokaisen puikon lopussa 2 s oikein yhteen kunnes jäljellä on 6 s. Katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi ja kiristä. Päätä lanka hyvin. Neulo toinen lapanen edellisen peilikuvaksi. (Eli eka peukku ykkös-puikon alusta ja toinen peukku kakkos-puikon lopusta peilikuvana)


Ennen kuin laitat lapaset koneeseen, laita kämmenosan sekä peukaloiden sisään esim. pakastepussi tasona, jotta peukalot eivät huovu kiinni.

Huovuta lapaset pesukoneessa. Käytä 40 °C ohjelmaa (noin tunti) ja tavallista pyykinpesuainetta.

Pesun jälkeen lapaset ovat epämääräisen näköiset möykyt, mutta ne pitää muotoilla oikeisiin mittasuhteisiin voimakkaasti vetämällä ja käsissä muotoilemalla.

Näihin lapasiin poimin palat ohjeista Novitan sivuilta, lisäten omia kuvia yksityiskohdista.
 
 

 
Mukavaa sunnuntaita :)


2 kommenttia:

 1. Sulla on taas niin ihania kuvia täällä!!!! ♥
  Mäkin haluan tehdä noita huovutettuja lapasia, mutta valitettavasti täältä meidän pikkukaupungin kaupoista ei mistään löytynyt tuota kyseistä lankaa... :/ Täytyy tehdä ostosretki naapurikaupungin isoihin kauppoihin! ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi KIITOS Nanne <3 Nämä huovutetut lapaset ovat nopeita ja lämpimiä....hyviä lankaostoksia sullekin :)

   Poista