lauantai 15. marraskuuta 2014

DIY tupsutyyny ja RAUTA-rouva (bulldog)

Edellisestä kerrasta onkin vierähtänyt tovi, kun viimeksi olen tupsu-tyynynpäällisiä tehnyt....muistikuvat sijoittuvat aikaan, kun olen ollut noin kuuden vanha ja tein näitä äitini kanssa :)

Samalla tekniikalla voi tehdä tyynyjen sijaan vaikka pieniä peittoja tai lämpimiä pepunalusia.TUPSUTYYNYN-päällinen (koko 30cm x 50cm)

Tarvikkeet: puulevy tai puurimoja kehikon pohjaksi, nauloja ja lankaa. Tämän kokoiseen mulla kului 100g Seitsemän veljeksen-lankaa.

1. Naulaa naulat kehikkoon tasaisin välein. Itse naulasin noin 3cm:n välillä, koska halusin paljon pieniä tupsuja.

2. Sido langanpää alarivistön kakkos-naulaan ja kieputa lankaa kuvan tavoin. Päästyäsi kulmaan vaihda langansuunta vaakaan (kuva 2)


Jatka samalla tavoin niin kauan kuin lankakerroksia on riittävästi. Langankieputus on todella nopeata ja sitä helpottaa huomattavasti se, että lankakerä on kulhossa, jossa se saa pyöriä vapaasti.


3. Sido langanpätkillä jokainen risteyskohta tiukasti


4. Leikkaa max PUOLET langoista solmukohtien ympäriltä.
5. Irrota työ kehikosta, pörhennä tupsut ja siisti vielä saksilla tarvittaessa.


Edellisen postauksen kommenteissa oli TOIVE, että kertoisin enemmän meidän bulldogeista, joita tosiaan löytyy useampi :) Vaikka jokainen koira on rodultaan sama, niin luonteet ovat hyvin erilaisia.


Ensimmäisenä esittelenkin meidän koiralauman kiistattoman johtajan. (No, joku karvateista on joskus yrittänyt kyseenalaistaa, mutta heikoin tuloksin). Tällä todellisella rauta-rouvalla on ikää seitsemän vuotta.

Tuttavallisemmin tämä lady on Britukka - Venäjäntuonti mimmi. Todella vahvaluonteinen narttu ja pohjimmiltaan sellainen yhden ihmisen koira (siis isännän)

Tässä pakkauksessa on riittänyt vuosien varrella monta palaa "purtavaksi", mutta kuten aina dominantti-luonteiden kanssa....ovat iso haaste ja samaan aikaan "taivaan lahja" tehtävänsä ja asemansa löytäessään = pitää karvajengin kurissa ja ruodussa, mutta samaan aikaan hoivaa ja huoltaa kyselemättä.

Tämä rakkaus-pakkaus on osastoa "hieman huumorintajuton"....kuten kuulemma minäkin :D

Mukavaa lauantaita, nyt riennän pöperöiden äärelle :)

8 kommenttia:

 1. Voi ihana mikä rauta-rouva!! ♥ Tämä on kyllä ihan paras idea esitellä kaikki koiruudet, kannatan!!!
  Joo se on jännä miten yhden rodun sisään mahtuu niin monta erilaista luonnetta. Viskikin on ihan erilainen mitä Jimi oli. Hauskaa, että jokaisen koiran myötä oppii aina jotain uutta.
  Rapsutuksia teidän koiralaumalle!! ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä juttu.....mun piti hetki kelata, että millä tavoin kerron koirista, jottei se kuulosta viralliselta rotumääritelmältä.... Koirat ovat kyllä kaikki niin erilaisia luonteelta ja se on aina sellainen itsetutkiskelun paikka, jotta ne saa toimimaan haluamallaan tavalla :) Rapsuja sinnekin <3

   Poista
 2. Hauska idea noissa tupsutyynyissä! Ja kivan näköiset myös. Meillä lapset ovat kinunneet jo pidempään koiraa, mutta me isommat emme ole lämmenneet idealle kun tuntuu, että päivistä loppuvat tunnit jo nyt. Tässä yhtenä päivänä sanoin heille kuitenkin, että jos meille joskus tulee koira, tiedän jo minkä rotuisen minä valitsisin. Nämä teidän karvatit ja saman rotuinen kampaajani koira ovat alkaneet kehittää jo minullekin jonkinlaisen koirakuumeen esiasteen ;) Mahtava persoona tuo teidän rautarouva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Anu :) Koiran hankinta on kyllä aina tarkan mietinnän paikka, antavat paljon, mutta vaativatkin....etenkin ensimmäisen reilun vuoden ajan, kun naskalihampaisesta pennusta pitää saada "yhteiskunta-kelpoinen". Bulldoggiin on helppo hullaantua :) Meidän rauta-rouva on kyllä tiukka akka ;)

   Poista
 3. HEI ! Kiitos mahtavasta tupsutyyny ideasta. Sen verran vielä kysyn, millaisen taustan teit? Virkkasitko pylväistä vai miten? Tai siis toisen puolen , jos tupsut on päällinen niin alaosan? Ihania koirakuvia, varsinaisia veitikoita. Tv Marjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itse ompelin valkoisesta pellavasta tyynynpäällisen, johon sitten kiinnitin tuon tupsutekeleen. Terkuin, rva Lahoa rautaa :)

   Poista
 4. Hei, yritän tehdä tupsutyynyä ohjeesi mukaan ja ensimmäinen ja toinen kerros meni hyvin, mutta miten kolmas kerros oikeasta alareunasta jatkuu ylöspäin että joka toinen naularivi jäisi tyhjäksi, siitä kulmasta ei ollut kuvaa joten en sitä kyllä tajua. t. Leila

  VastaaPoista
 5. Taisin jo onnistua kun oikein järkeilin sitä😊

  VastaaPoista