keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Nachot ja tacot kotikutoisesti

Näitäpä tänään! Taas kerran selkeää säästöä kaupanvalmiisiin, kuten kaikessa muussakin, paitsi ravinnon alkutuotannossa.....lehmä kun ei pelkällä vedellä elä :)

Reseptillä syntyy joko 4 peltiä nachoja tai 14 taco-kippoa : 2dl vehnäjauhoja, 21/2dl maissijauhoja, 1tl suolaa, 1tl leivinjauhetta, 2rkl rasvatonta maitoa, 11/4dl vettä, 3/4dl kasvisöljyä ja 1/2rkl Worchester-kastiketta. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja toiseen kippoon nestemäiset. Yhdistä ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina osiin ja kauli osaset jauhotetulla alustalla ohueksi. Ripottele maustetta taikinan pintaan ja tiivistä mausteet kaulimella. Leikkaa taikinasta kolmioita tai kippoja. Paista kolmioita 175 astetta ja noin 12 minuuttia. Paistoajan puolessa välissä käännä tekeleet.

Jos teet "kippoja", öljyä ja jauhota muotti. Paista 175 astetta ja noin 10 minuuttia, irroita kipot ja jatka paistoa vielä parin minuutin verran.

Anna jäähtyä hyvin ja säilö kuivassa.


2 kommenttia:

  1. Suuri kiitos ihan huippu ohjeesta!! :) Näitä tullaan kyllä meilläkin tekemään, ehdottomasti!!! Viimeistään kun nuo jouluhössötykset on ohitse.

    VastaaPoista