maanantai 4. marraskuuta 2013

Hopeatoffeeta kotikutoisesti parilla faktalla

Kotikutoiset karkit kauniissa käärössä? Resepti on HYVÄ ja homma helppoa kuin heinänteko, kunnes tullaan kohtaan nätit karkkipaperit....kyllä....ja tässä kohtaa varmaan jo mietit, mitä vaikeaa siinä voi olla :)

Hopeatoffee: 1dl sokeria, 1dl lakritsikastiketta, 3/4dl vaaleaa siirappia ja 3/4dl vispi tai kuohukermaa. Sekoita kaikki ainekset kattilaan, kuumenna kunnes seoksen lämpötila on 120 astetta. Kaada reilusti öljyttyyn vuokaan, anna jäähtyä noin 5 minuuttia ja muotoile leivinpaperin päällä öljytyin käsin tangoksi. Laita tanko jääkaappiin kovettumaan noin 30 minsaa, leikkaa paloiksi ja kääri.

A: Seos kuumenee nopeasti sataan asteeseen ja sen jälkeen hitaasti 120asteeseen. MALTA odottaa oikeat asteet = oikea koostumus karkille.

B: Älä säästele öljyn määrää vuoassa, jonne seoksen kaadat. Öljy ei imeydy karkkiin.

C: Karkkikääröt vaatii kärsivällisyyttä, koska namit ovat TODELLA liukkaita luikkuja. Itse väkersin sellofaaniin. ÄLÄ leikkaa kääröpapereista liian nafteja, reilumpi on helpompi....eikä siltikään kovin helppoa...huomaat kun kokeilet ;)

D: Astioiden putsaus keitoksen jäljiltä joko kylmällä vedellä kovettaen tai astiassa vettä keittäen, kunnes liukenee.

Karkkiresepti on Maku-arkistoista KLIK

2 kommenttia:

  1. Mulla toi toffee jäi ihan vetiseks, ei jähmettynyt ollenkaan vaikka tein kaiken mitä ohjeessa mainittiin. :c Olin niin innoissani että pääsee maistamaa omaatekemää hopeatoffee karkkia, mutta pilalle meni :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan harmi :/ .....yhtäkkiä en tiedä sanoa, miksi näin on käynyt?? Lämpötila ja siirappimainen rakenne keitettäessä ovat ratkaisevassa osassa...

      Poista