Kotikutoiset karkit kauniissa käärössä? Resepti on HYVÄ ja homma helppoa kuin heinänteko, kunnes tullaan kohtaan nätit karkkipaperit....kyllä....ja tässä kohtaa varmaan jo mietit, mitä vaikeaa siinä voi olla :)
Hopeatoffee: 1dl sokeria, 1dl lakritsikastiketta, 3/4dl vaaleaa siirappia ja 3/4dl vispi tai kuohukermaa. Sekoita kaikki ainekset kattilaan, kuumenna kunnes seoksen lämpötila on 120 astetta. Kaada reilusti öljyttyyn vuokaan, anna jäähtyä noin 5 minuuttia ja muotoile leivinpaperin päällä öljytyin käsin tangoksi. Laita tanko jääkaappiin kovettumaan noin 30 minsaa, leikkaa paloiksi ja kääri.
A: Seos kuumenee nopeasti sataan asteeseen ja sen jälkeen hitaasti 120asteeseen. MALTA odottaa oikeat asteet = oikea koostumus karkille.
B: Älä säästele öljyn määrää vuoassa, jonne seoksen kaadat. Öljy ei imeydy karkkiin.
C: Karkkikääröt vaatii kärsivällisyyttä, koska namit ovat TODELLA liukkaita luikkuja. Itse väkersin sellofaaniin. ÄLÄ leikkaa kääröpapereista liian nafteja, reilumpi on helpompi....eikä siltikään kovin helppoa...huomaat kun kokeilet ;)
D: Astioiden putsaus keitoksen jäljiltä joko kylmällä vedellä kovettaen tai astiassa vettä keittäen, kunnes liukenee.
Karkkiresepti on Maku-arkistoista KLIK
Mulla toi toffee jäi ihan vetiseks, ei jähmettynyt ollenkaan vaikka tein kaiken mitä ohjeessa mainittiin. :c Olin niin innoissani että pääsee maistamaa omaatekemää hopeatoffee karkkia, mutta pilalle meni :/
VastaaPoistaNo voihan harmi :/ .....yhtäkkiä en tiedä sanoa, miksi näin on käynyt?? Lämpötila ja siirappimainen rakenne keitettäessä ovat ratkaisevassa osassa...
Poista