sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Lindströmin pihvit ja kermaperunat pannulla

Kumpainenkin ruoka ovat sellaisia, joita voi varioida loputtomiin. Lindströmin pihvit ovat ihanan värikästä ruokaa marraskuun pimeyteen. Kermaperunoista tulee mielestäni tällä valmistusmenetelmällä maukkaimpia.

Lindströmin pihvit: 300g etikkapunajuuria, 800g jauhelihaa, 2 sipulia, 1pss sipulikeitto-aineksia, 1prk kermaviiliä, pari viipaletta leipää, 2 munaa, timjamia, suolaa, mustapippuria ja loraus hunajaa. Raasta punajuuret, kuutioi ja kuullota sipulit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista pihvit pannulla tai uunissa. Itse tapaan paistaa nätit pinnat pannulla ja sen jälkeen laitan loppukypsymään uuniin.

Valkosipuli-kermaperunat: 10 perunaa, 2 sipulia, 4 kynttä valkosipulia, voita, suolaa, mustapippuria, rosmariinia ja 21/2dl ruokakermaa. Kuori ja viipaloi raa'at perunat sekä sipulit. Paista pannulla voissa perunoihin hieman väriä, lisää sipulit. Kaada joukkoon kerma ja anna keittyä kasaan alhaisella lämmöllä, niin että juuri ja juuri pysyy kiehuvana. Mausta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti