Nämä bbq-pihvit ja toisinaan teen samasta taikinasta myös lihapullia, syntyivät "vahingossa". Siis sellaisena päivänä, kun kaapista löytyi paketti jauhelihaa, mutta sipulikeitto-ainekset tuttuun lihapulla-reseptiin puuttuivat......oli siis aika soveltaa.
Karvattien kanssa kävimme poimimassa puutarhan syksyä hieman koppaan, loppusijaintina siis maljakko. Puutarhan värikylläisyys näytti lupaavalta, mutta eka rapsakampi pakkasyö, niin viiniköynnöksen lehdet nuupahtivat.
Porkkanasämpylät (8kpl)
21/2dl maitoa
2 porkkanaa raastettuna
1pss kuivahiivaa
11/2tl suolaa
n. 7-8dl vehnäjauhoja
loraus siirappia
50g voita sulatettuna
Lämmitä maito +42 asteiseksi, lisää kuivahiiva ja mausteet sekä porkkanaraaste. Vaivaa tasainen taikina ja lisää lopuksi sulatettu voi. Leivo taikina sämpylöiksi ja anna kohota noin 30 minuuttia. Paista 220 astetta ja noin 10-15 minuuttia.
BBQ-pihvit
500g jauhelihaa
1 muna
2-3 valkosipulinkynttä
3rkl korppujauhoja
1dl juustoraastetta
1tl suolaa
reipas 1/4dl Hickory smoke-kastiketta
1rkl ruokosokeria
Murskaa valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lopuksi mukaan jauheliha. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla tai uunissa (200 astetta ja noin 30 minuuttia) kypsiksi.
Leikkaa kypsytetty vuohenjuusto noin sentin siivuiksi ja tiristä öljyssä pannulla nopeasti puolin ja toisin pinnat.
Meidän hampurilaiset syötiin salaatin, punasipulin, paprikamajoneesin ja paholaisenhillon kanssa.
en kyllä kestä miten vesi tulee kielelle jo pelkistä kuvista!
VastaaPoistaNäiden syömiseen ei tarvinnut kahta kertaa kehoittaa :)
PoistaVoi nam! Nyt on vielä enemmän nälkä. Onneksi ollaan lähdössä syömään ihan kohta.
VastaaPoistaUlkoruokinta tai ylipäätään valmis kattaus ovat kyllä mukavia elämän pieniä iloja!
Poista