torstai 10. heinäkuuta 2014

Ruokaisa tonnikala-varhaisperunaSALAATTI, kirppariKIVAA ja ruukkutarhaa

Jos meillä meinaa tarjota pelkkää salaattia ateriaksi, niin sen täytyy olla todellakin ruokaisaa. Muuten käy niin, että heti aterian päätyttyä alkaa miehet hyppäämään jääkaapilla :)

Tässä salaatissa on kivaa myös se, että tämä toimii oikein hyvänä jatkojalostuksena "eilisille" perunoille.Ruokaisa TONNIKALA-VARHAISPERUNA salaatti (6:lle)
 
1 ruukkusalaatti
500g keitettyjä varhaisperunoita
3prk tonnikalaa paloina vedessä
1 prk Kidney-papuja
1prk kermaviiliä
1 1/2dl kevyt majoneesia
5 keitettyä munaa
Nippu sipulin varsia
1 limen mehu
suolaa, paprikajauhetta ja sitruunapippuria
 
Kuutioi perunat (kuorineen) pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon valutetut tonnikalat ja pavut. Mausta tässä kohtaa suolalla ja paprikajauheella. Sekoita kermaviili ja majoneesi keskenään, purista joukkoon limen mehu ja mausta noin 1tl sitruunapippuria. Kääntele kastike tonnikala-perunahässäkän joukkoon. Lisää leikatut sipulin varret.
 
Asettele ruukkusalaatti tarjoiluastian pohjalle. Kumoa tonnikala-perunasalaatti päälle ja lisää pintaan kananmuna-lohkoja.
 
Tiristin lopuksi vielä kolme paahtoleipä-viipaletta kuutioituina valkosipuli-öljyssä.
 

 
Mun tuli taas tehtyä kirpparilta pari kivaa löytöä - teräksinen pikku-kulho, jossa on tuo vati kiinni. Toimiva astia esimerkiksi kastikkeille. Toinen löytö oli tuo metallinen kerrostarjotin, niitä-kään ei ole koskaan liikaa.....tai niin ainakin itselleni uskottelen :) No, joka tapauksessa maksoivat yhteensä 3,80€.
 

Ruukkutarhassakin alkaa sato kypsymään. Mansikoita on toki ollut tarjolla jo kuukauden päivät, mutta räkätit ennättivät popsia ne ennen kuin väkersin katiskaverkosta suojan.Mulla on tasan yksi amppelitomaatti, joka on aivan pullollaan tomaatteja. Se on kestänyt hyvin alkukesän koleat säät, ainoastaan hallavaarojen aikaan nakkasin parina yönä harson päälle. Varsinainen juoppo tämä on veden suhteen. Hellepäivinä täytyy muistaa kastella pariinkin kertaan.


Salaatti-mixerikin alkaa olemaan syömäkoossa. Tämä kasvoi aluksi niin hitaasti, että ehdin jo ajattelemaan tuleeko tästä yhtään mitään. No, tulihan siitä!


 
Nautitaanpas ihanaiset helteistä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti