lauantai 12. heinäkuuta 2014

Rapsakat RUISkeksi-kipot jälkkärille

Ruiskeksi-kippojen resepti on simppeli, nopea ja helposti myös muutettavissa tarjoilualustaksi suolaisellekin täytteelle vaihtamalla vain mausteet.


Ruiskeksi-kipot (12kpl)

2dl ruisjauhoja
1 1/2dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1/2tl kardemummaa
1dl maitoa
1/4dl tummaa siirappia
50g voita

Sulata voi. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää joukkoon kaikki muut ainekset. Vaivaa tasainen taikina. Kauli jauhotetulla alustalla noin leivinpaperin kokoinen levy. Paina astialla tai muotilla halkaisijaltaan noin 10cm ympyröitä. Pistele haarukalla ja asettele ylösalaisin käännetylle vuoalle. Paista 200 astetta ja noin 9-10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tarjoilin näistä jäätelöä kermavaahdolla, banaanilla ja mansikoilla.






Mukavaa ja lämmintä lauantaita!

2 kommenttia: