sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Paholaisenhilloa ja maalatut PÖLLI-PALLIT

Näin se kesälomakin tuli taas tällä erää pidettyä. Onneksi jemmassa on vielä muutama päivä syksyn varalle :)

Säät ovat olleet vähän mitä sattuu, mutta eipä ne paljoa ole haitanneet. Yhtään, kun aurinko on paistanut, ollaan nautittu ulkopuuhasteluista ja sateen sattuessa sitten taas kodin lämmöstä.




PAHOLAISENHILLO (3 litraa)

4prk (a´400g) säilöttyjä tomaatteja mehussa
6 paprikaa
5 punaista chiliä
3 punasipulia
1kpl yksikyntinen valkosipuli
2tl suolaa
2tl mustapippuria
2rkl oreganoa
1dl etikkaa
2pkt (a´330g) hillo-marmeladisokeria

Kaada tomaatit liemineen kattilaan ja leikkaa ne saksilla neljään osaan. Poista paprikoista ja chileistä siemenet. Kuori sipulit. Kuutioi kaikki kasvikset ja lisää kattilaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Anna kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia.

Lisää etikka ja sokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja purkita puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.



Vihdoin ja viimein sain saatettua loppuun puupöllien maalausprojektinkin. Sprayasin puut Maston Colorilla - itseasiassa harmaalla pohjamaalilla tavoitellen sellaista keloontunutta lopputulosta.

Kahteen pölliin meni 1 1/2prk:a  spraymaalia eli edullinen (3,50€/prk)  ja nopea projekti. Päälle ompelin sitten vielä juutista pehmusteet.






Poikasen kanssa olemme pelanneet shakkia erän jos toisenkin. Shakki on meille molemmille mieluinen ajanviete. Mukava peli, joka ei "kulu".





Grilliruokien äärellä on mennyt pari päivää. Tänään tarjolla oli possun lankkupihvejä, varhaisperuna-nyyttejä kera höysteiden.

VARHAISPERUNA-nyytit mustanpekan kermalla (4:lle)

500g esikeitettyjä varhaisperunoita
suolaa
mustapippuria
1dl mustapekka kermaa

Viipaloi kypsät perunat ja asettele nyytteihin (iso neliö foliota ja samankokoinen pala leivinpaperia). Mausta ja kaada nyytteihin loraus kermaa. Grillailin hiilloksen lämmössä noin 15 minuuttia.

Pinnalle laitoin ennen tarjoilua rapsakkaa pekonia ja ruohosipulia.




Jälkkäriksi söimme uunijuustoa, joka valmistui "itsekseen" grillailujen lomassa.

UUNIJUUSTO (6:lle)

4dl maitojauhetta
7dl vettä
1tl suolaa
1tl aitoa vaniljaa
2 munaa

Vispaa kaikki ainekset sekaisin. Kaada joko 1,5 litran voideltuun vuokaan tai pienempiin annosvuokiin. Paista 175 astetta ja noin 35-40 minuuttia. Tarjoa hieman lämpimänä sokeria ja kanelin kanssa.


Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa! Meikäläinen yrittää saada muutettua mielensä työvaihteelle :)

6 kommenttia:

  1. Nam, paholaisenhilloa! Se on niiiin hyvää vuohenjuuston kanssa. Meillä äiti aina tekee sitä jouluksi, ja just puhuttiin että se voisi tehdä sitä vähän useamminkin... :)
    Tuo on kyllä niin ihana tuo teidän uusi terassi! Kyllä siinä kelpaa istuskella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkään kanssa juuri tuosta yhdistelmästä vuohenjuuston kanssa! Terassi viritelmineen on osoittautunut toimivaksi. Aina kun vaan lämpötilat ovat kohdallaan, niin joku siellä pötköttelee :)

      Poista
  2. Hienot pölli-pallit :D Minullakin nämä haaveissa saada aikaiseksi. Tai siis että mies tekee ne minulle... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh ja kiitos :) Nämä ovat nopea projekti, maalikin kuivui vartissa....

      Poista
  3. Roppakaupalla inspiraatiota taas! Paholaisenhillo täytyykin testata. Olen etsinyt hyvää reseptiä, mutta kokeilemaan en ole selvinnyt. Tässä se ohje nyt sitten olisi. Samoin nuo perunanyytit kuulostavat tosi herkullisilta ja pölli-pallien uusi maaliasu on oikein onnistunut.

    Olen miettinytkin sinua tämän päivän kun tekisi mieli tehdä siihen räsymattosäkkituoliin yläreunaan jonkinlainen kantokahva vanhasta nahkavyöstä (arvaa kenen inspiroimana...). Kerro sinä viisaampana, millä voisin lähteä yrittämään sitä kiinni räsymattoon :) En ole itse keksinyt tapaa.

    Mukavaa työnaloitusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kestävimmän saisi ehkä parhaiten toteutettua niin, että lävistää nahkanaskalilla (jota minulla ei ole) napinläpien tavoin neljä isompaa reikää kumpaankin päähän. Ja sitten vaan paksummalla narulla ja parsinneulalla homma kasaan. Langanpäiden päättelyn tekisin solmimalla päät toisiinsa.

      Poista