sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Pekoni-kipot MUNILLA ja höysteillä

Mukava juhannus takana! Olimme mökkeilemässä neljä päivää Keski-Suomessa - Kivijärvellä ystäviemme kanssa - kokoonpanolla 7 aikuista ja saman verran koiria sekä 3 lasta. Reissu oli niin ihana, etten muistanut ottaa yhtään kuvaa koko reissusta :D Syötiin, pelailtiin, lorvailtiin, kalastettiin, saunottiin, uitiin (vesi oli pirun kylmää) ja nautittiin :)




Tämä kotiintulo-päivän menuu syntyi aineksista, joita kaapista löytyi.

PEKONI-KIPOT MUNILLA (6kpl)

170g (1pkt) HK:n Amerikan pekonia
6 munaa
suolaa ja mustapippuria
öljyä

Voitele kupit öljyllä. Puolita pekonit ja asettele kuppeihin. Riko jokaiseen kuppiin muna, ripottele pintaan suolaa sekä mustapippuria. Paista uunissa 180 astetta ja noin 20-25 minuuttia.




Höysteeksi tiristin kuutioituja raakoja uusia perunoita öljyssä pannulla, maustaen paprikajauheella sekä aromisuolalla. Pintaan kevät-sipulin varsia ja paprikaa.

CHEDDAR-KASTIKE

25g voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 1/2dl ruokakermaa
200g cheddar viipaleita
2rkl hickory smoke-kastiketta
suolaa ja mustapippuria

Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita nopeasti tasainen seos. Kaada joukkoon kerma ja kiehuta hiljalleen. Lisää juusto ja mausta.



Leppoisaa sunnuntai-iltaa sinne ja tänne!

2 kommenttia: