keskiviikko 7. elokuuta 2013

Sieni-sipulipiirakkaa ja perunasalaattia

Alkavan syksyn inspiroimana päätin taas tehdä hieman lisää tilaa pakastimeen. Kuulun siihen sienihullujen sakkiin, joiden on pakko päästä metsään aina syksyn tullen.

Sieni-sipulipiirakka

Pohja: 3dl vehnäjauhoja, 100g voita, 1dl raastettua parmesaania ja 3rkl vettä. Nypi voi ja jauhot, lisää joukkoon juustoraaste ja lopuksi vesi. Vaivaa tasaiseksi ja levitä vuokaan. Esipaista 200 astetta ja 10 minuuttia.

Täyte: 3dl suppilovahveroita, 2 isoa sipulia, 120g smetanaa, 2 munaa, 2dl raastettua Pohjanpoikaa tai vastaavaa kermajuustoa, reilu 1tl suolaa ja saman verran mustapippuria sekä 2rkl Worcester kastiketta. Käytä pannulla voissa sieniä ja sipuliviipaleita, mausta suolalla. Sekoita sillä aikaa muut ainekset ja lisää lopuksi sieni-sipuliseos joukkoon. Kaada täyte esipaistetun taikinan päälle vuokaan ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia.

Perunasalaattina marinoin keitettyjä ja viipaloituja uusia perunoita - loraus öljyä, valkoviini-etikkaa, suolaa, mustapippuria, ruohosipulia sekä puolikas silputtu punasipuli kera salaatin ja makeiden suippopaprika-viipaleiden.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti