tiistai 20. elokuuta 2013

Kvinoa-kasvissalaatti katkarapu-vartailla

Tässä ruokaisassa kylmässä salaatissa on makua sekä runsaasti proteiinia, kuitua sekä rautaa - joita kvinoa sisältää paljon. Toinen hyvä puoli tässä on se, että tämä on hyvää vielä huomennakin, koska joukossa ei ole mitään "vetistyvää".

Salaatti kuudelle (riittää ateriaksi saakka):

Aloita valmistamalla marinadi kasviksille. 1/2dl valkoviinietikkaa, 3rkl ruokosokeria, 1dl öljyä, 1tl suolaa, 2 valkosipulin kynttä, 1rkl hunajaa, reilu 1tl kuivattua basilikaa. Kaada etikka kattilaan kera ruokosokerin ja keitä kunnes sokeri on sulanut. Sekoita tämän jälkeen kaikki muut ainekset joukkoon, valkosipuli murskattuna.

Kasvikset salaattiin: 1 kesäkurpitsa, 2 makeaa suippopaprikaa ja 1 punasipuli. Leikkaa kaikki kasvikset siivuiksi, laita kulhoon ja kaada marinadi päälle. Sekoita hyvin ja laita kylmään marinoitumaan.

21/2dl kvinoaa, 5dl vettä ja 1kasvisliemikuutio. Huuhtele kvinoa ja lisää kiehuvaan veteen kera kasvisliemen. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes vesi on imeytynyt. Anna jäähtyä.

Katkarapu-vartaat: 200g jätti-katkispyrstöjä, varrastikkuja sekä ainekset marinadiin: puolikas pieni sipuli, 1/2dl öljyä, 1tl sinappia, 2rkl ketsuppia, 1 valkosipulin kynsi. Sekoita marinadin kaikki ainekset sauvasekoittimella sileeksi. Jaa katkispyrstöt vartaisiin, voitele puolin ja toisin marinadilla ja paista pannulla nätti pinta.

Kokoa salaatti kvinoasta ja kasviksista lisäten mukaan myös fetakuutiot. Tarjoa kera vartaiden.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti