lauantai 17. elokuuta 2013

Sushi meidän perheen tapaan 4-6:lle

Tämä on ruoka, joka jakaa mielipiteitä siinä missä moni muukin. Meidän perheessä kolme viidestä tykkää. Neljäs on sitä mieltä, että nälkäänsä syö, mutta parempaakin ruokaa on olemassa. Viides haluaisi tykätä, mutta ei vaan uppoa.

No, jos satut kuulumaan tykkäävien joukkoon - etkä ole vielä tehnyt näitä itse. Rohkeasti vaan puuhan äärelle, ei tämä mitään tähtitiedettä ole.

Aloita valmistamalla riisi. Huuhtele juoksevan kylmän veden alla siivilässä 500g sushiriisiä. Kaada riisi kattilaan ja päälle 7dl vettä. Kypsennä kannen alla 10 minuuttia ja jätä valmistumaan sen jälkeen seuraavat 25 minuuttia. Maustekastike riisille: 6rkl riisiviinietikkaa, 4rkl sokeria ja 2tl suolaa. Leikkaa kannen alla kypsynyt riisi ohuella veitsellä ristiin rastiin ja kaada joukkoon maustekastike.

Täytteet: merilohta, säilöttyjä simpukoita, katkarapuja, makeaa suippopaprikaa, kurkkua, ruohosipulia, mangoa ja sushi gingeriä. Leikkaa kaikki mahdollinen nori-levyjen pituisiksi ohuiksi soiroiksi, suolaa lohi, mausta katkaravut inkiväärillä ja sitruunalla.

Levitä riisi norilevylle. Oikeasta ja vasemmasta laitaa täyteen, ylhäältä ja alhaalta vajaana. Asettele täytteet 1/3 osan kohtaan ja rullaa tiivisti. Tästä setistä tuli 7kpl rullia. Leikkaa rullat suupalan kokoisiksi terävällä veitsellä, jota kannattaa kastaa veteen aina välillä.

Tarjoa kera makean soijakastikkeen sekä wasabin. Wasabi on todella tulista, se on meillä tarjolla aina erikseen - veitsenkärjellinen rullan päällä riittää.2 kommenttia:

  1. Nam, näyttää tosi hyvältä! :) Itsekin tykkään todella paljon sushista ja olen tehnyt sitä pari kertaa itsekin.

    Tuli kauhea sushihimo noita kuvia katsellessa. :D

    VastaaPoista