sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Luumusorbettia valkosuklaalla...

Tuoreet luumut olivat saaneet levätä aivan rauhassa viikon verran maistumatta kellekään, joten oli aika taikoa jotain muuta.

Luumu-sorbetti: 15 tuoretta luumua, 2dl maustamatonta jogurttia, vaniljasokeria, kanelia, 1/2dl sokeria, vaniljakreemia. Halkaise tuoreet luumut, poista kivet ja viipaloi kattilaan. Lisää tilkka vettä ja anna keittyä kypsiksi. Mausta kanelilla ja vaniljasokerilla. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon sokeri ja jogurtti sekä seos vaniljakreemistä ( 1/2dl vaniljakreemi-jauhetta ja 11/2dl kylmää vettä). Laita teräsastiassa pakastimeen ja sekoita muutamia kertoja jäähtymisen aikana. Tarjoa valkosuklaan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti