sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Sunnuntain hampurilaiset...

Aloita valmistamalla Sipuli-sämpylät: 5dl maitoa, 50g hiivaa, 11/2tl suolaa, 2rkl juoksevaa hunajaa, 3dl kaurahiutaleita, 8dl vehnäjauhoja, 3 sipulia ja 50g voita. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää joukkoon hiiva, suola ja hunaja sekä puolet kaurahiutale-vehnäjauhoseoksesta. Kuullota silputut sipulit voissa ja lisää taikinaan. Laita lopuksi joukkoon toinen puoliska jauhoseoksesta. Anna kohota kaksinkertaiseksi liinan alla. Tee taikinasta 10-15 sämpylää, anna vielä kohota liinan alla. Voitele maidolla ja paista 225 astetta ja noin12 minuuttia.

Sillä välin, kun taikina kohoaa valmista marinoidut sipulit sekä sinappi-kurkkumajoneesi.

Marinoidut sipulit: 3 sipulia, 3 rkl hunajaa, 3rkl balsamiviinietikkaa, 2tl sinappia ja mustapippuria. Siivuta sipulit ohuiksi renkaiksi, sekoita marinadi ja lisää sipulirenkaiden joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.

Sinappi-kurkkumajoneesi: 100g kanttarelli Creme Bonjour, 1/2dl kermaviiliä, 11/2rkl sinappia, 1dl kurkkusalaattia, suolaa ja mustapippuria. Notkista Creme Bonjour kermaviilillä, lisää joukkoon muut ainekset ja laita tekeytymään jääkaappiin.

Päivän hampurilaiset tuli tarjottua edellämainittujen lisäksi tikkulihalla, salaatilla ja siivuilla makeaa paprikaa. Tikkulihana toimi possunniska, joka hautui ensiksi yön yli uunissa ja sen jälkeen grillattiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti