keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kesäinen suklaahalko ja Maku

Sain tänään tyttäreltäni tuoreen Maku-lehden! Hän kertoi merkanneen lehdestä reseptit, jotka maistuisi....kanttakaan en ole vielä avannut, koska SÄÄSTÄN hetken sängynpohjalle ja mielenkiinnolla vielä odotan, mitä meillä seuraavaksi tehdään. Tämä oli huippu kiva juttu - ei tämä äitien reseptiarkisto aivan ehtymätön sammio ole.

Kesäinen suklaahalko: 4 munaa, 11/2dl sokeria, 3/4dl vehnäjauhoja, 3/4dl ohratärkkelystä, 1tl leivinjauhetta. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet ja lisää joukkoon siivilän läpi. Jaa taikina kahtia ja lisää toiseen puoliskaan 2rkl kaakaojauhetta. Kaada taikinat leivinpaperilla vuoratulle uunivuoalle. Paista 200 astetta ja 10 minuuttia.

Täyte: 2dl kermaa, 1prk sitruunarahkaa, 1prk vaniliarahkaa, 2rkl sokeria ja 1rkl vaniljasokeria. Vaahdota kerma ja lisää muut aineet.

Levitä pohjan päälle puolet täytteestä ja rullaa kasaan leivinparia apuna käyttäen. Sulata 130g tummaa suklaata sekä 130g maitosuklaata. Valuta sula suklaa kääretortun pintaan. Koristeeksi sulatin vielä 75g valkosuklaata pintaan.

Ylimääräinen täyte kyytipojaksi kera halon.



2 kommenttia:

  1. Mulla on sama lehti eli pitääpä testata, todella herkullisen näköinen, hiukan on vielä juhannusmenu epäselvä, kun meillä muutenkin erilainen juhannus, papan hautajaiset sunnuntaina. Oikein mukavaa ja herkullista juhannusta sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä halko ei ole lehdestä, mutta juhannusmenuu täälläkin epäselvä. Osanottoni papan poismenon johdosta....teillä on takana kevät/kesä hiljentävine hetkineen...

      Poista