sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Pari ateriaa VARHAISPERUNOISTA ja muita lystejä

Viikko ja viikonloppu on kulunut hyvin tiiviisti kotoisissa ympyröissä, siis työn ohella. Ollaan "kirmailtu" karvattien kanssa kesälaitumilla, rentoiltu, syöty ja nautiskeltu Suomen kesästä!

Kartoitin taas vaihteeksi ajantasalle lapsen lempiruuoat. Hyvin kaikkiruokainenhan tuo nuori mies on, mutta on hänelläkin omat suosikkinsa.

Jos Julius saisi päättää, niin meillä mm. syötäisiin:
*makaronilaatikkoa
*pizzaa
*texmexiä
*lihaa, kanaa ja kalaa
*sinihomejuusto täytteisiä sieniä pekonissa, etanoita ja simpukoita
* mannapuuroa, berliininmunkkeja, jäätelöä ja Taffelin nacho cheese ballseja

Varhaisperunat kuuluvat myös lemppariruokiin, joten niitä olemme syöneet kahdellakin aterialla. Eka setti kaikessa yksinkertaisuudessaan sinappisillillä ja toisen päivän ateriaksi paistoin "eilisen" perunat öljyssä valkosipulilla ja rosmariinilla maustettuna pihvien kylkiäisiksi. Kolmas vaihtoehto olisi voinut olla vaikkapa lämmin perunasalaatti.

Varhaisperunoitakin kannattaa keittää kerralla isompi satsi, taipuvat hyvin monenlaisiin ruokiin.

Mukavaa sunnuntaita!






PAISTETUT varhaisperunat

keitettyjä varhaisperunoita
öljyä
valkosipulia
rosmariinia
suolaa

Kuumenna pannulla loraus öljyä, lisää perunat ja ruskistele keskilämmöllä. Paiston loppuvaiheessa lisää viipaloidut valkosipulit, rosmariini ja suola.





MUSTIKKApiirakkaa perinteisellä reseptillä KLIK


4 kommenttia: