sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Tori.fistä hankitun ROTTINKItuolin maalausta ja parveketta kesäkuntoon

Mun oli alunperin tarkoituksena säästellä parvekkeen laittoa siihen hetkeen, kun jään kesälomalle. Suunnitelmiin tuli hyvin nopeasti muutos, kun bongasin Tori.fistä edullisen rottinkituolin.

Lasitettu parveke on kooltaan 1.75m x 2.95m eli neliöitä siinä on reippaat 5m2 eli ihan kelvollisen kokoinen.

No, sitten näihin hankintoihin. Mullahan ei ollut oikeen minkäänlaista ajatustakaan siitä miten tulisin parvekkeen sisustamaan, kunnes homma sitten "lähti elämään omaa elämäänsä".

Eka siis bongasin tuon rottinkituolin. Ei muuta kun fillarin selkään ja sitä noutamaan. Seuraavaksi tuli kirppiksellä vastaan puuvilla-pellava sekoitteinen kiva vohvelikuosinen peite. No, sehän ei olisi näyttänyt miltään puunväristä tuolia vasten, joten Clasulta purkki mustaa kalustemaalia. Matoksi olin ajatellut yhtä tiettyä punosmattoa, mutta niin oli näköjään muutama muukin, koska ne oli myyty tavarataloista loppuun...joten päädyin paksuun farkkumattoon ja taimimyymälän kautta projektin kimppuun.

Kyllä tuohon tilaan vielä muitakin hankintoja mahtuu, mutta onhan tässä koko kesä aikaa ideoida!


Mukavaa sunnuntaita!

4 kommenttia:

 1. Hei! Käsittelitkö mitenkään rottinkituolia ennen maalausta? Mitenkähän väri pysyy siinä? Itselläni olisi valkoiseksi maalattu rottinkituoli, mistä on väri rapistunut osittain pois? Olisiko sinulla vinkkiä miten saisin sen uudistettua? Tuntuu kovin työläälle yrittää rapsuttaa loputkin maalit pois. -Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tuosta mun tuolista lakkapinta oli jo sen verran kulunut, että sille riitti pesu vähän karheammalla sienellä ennen maalausta. Sun tuolista pyyhkäisisin kevyesti hiomapaperilla irtoavat maalikohdat pois ja jos sitten haluaa aikaiseksi huolellisen siistiä jälkeä, niin pohjamaali + pintamaali. Kaikkea olemassa olevaa maalia ei tarvitse suinkaan hioa pois.

   Poista
 2. Eipä olekaan koskaan tullut mieleen, että rottinkiakin voi maalata. Tuli kyllä todella kivan näköinen sun tuolista!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nanne :) Tuo tuoli palvelee taas käyttötarkoitustaan monta vuotta!

   Poista