maanantai 13. kesäkuuta 2016

Yhden aterian äärellä ja KOIRIEN kuulumisia

Viikonloppu kului taas yhdessä hujauksessa, mutta niinhän ne aina :) No, isoin mullistus mulla taisi olla työluurin hajoaminen. Tähän mennessä en ole koskaan käyttänyt muuta kuin Nokialaista ja nyt on sitten uutena luurina Samsung...pienen tutustumisen jälkeen voin jo sanoa, että tykkään!

Lapsista nuorin täytti lauantaina 12v <3 Synttärijuhlia ei vielä pidetty, mutta ruuoan äärellä ollaan istuttu tovi jos toinenkin :)

                                        
*********************************

Broiskurullia vuohenjuustolla
Herkkusieniä Aurajuustolla ja pekonilla
Friteeraattuja uusia perunoita
Piparjuuridippiä
Fetasalaattia

Mansikkajäätelöä kaurakeksi-kulhoissa kinuskikastikkeella

*********************************

Mukavaa alkanutta viikkoa!


KULUNEEN VKON TOUHUJA ja KARVATTIEN KUULUMISIA

KYNSIENLEIKKAUS ja TASSUT: Minähän napsin tämän parivaljakon kynsiä vähintäänkin kerran kahdessa vkossa. Nykyään kun "ravataan" joka päivä enimmäkseen kovalla alustalla kilsoja viidestä kymppiin, niin kynnet kuluvat ihan epätasaisesti. Leikattavia kynsiä on siis paljon vähemmän, mutta anturat ovat kovemmalla koetuksella. Onneksi tämä parivaljakko nauttii tarvittavasta pedikyyristä.

MADOTUS: Näiden kanssahan riittää madotus 2 x vuodessa. Nyt se on taas hoidettu hetkeksi.

RAVINTO ja ruoka-aineallergia: Mullahan tuon nartun (6v) vatsantoiminta on ollut jo jonkin aikaa hieman häilyväinen (ripulista kiinteään) ja lisäksi on ollut tassujen kalvamista. Kävi pienoinen tsäkä siinä, että kyseinen ruoka-aine selvisi helpolla. Tuolle koiruudelle KALA ei sovi missään määrin. Ja nyt kun se on tiedossa, niin koira voi taas hyvin <3

UROKSEN merkkailu. Zorrolla 4v (leikkaamaton uros) on ollut jonkin verran taipumusta merkkailuun. Tuo toiminta lisääntyi hetkellisesti muuton yhteydessä, kun jokainen puskan juuri narttujen pissojen jäljiltä tuoksui "hunajalta" ja aika monta muuta "kilpakosijaa" oli  taas hoidellut kaikki puut ja paalut. Nyt tuo toiminta on onnekseni loppunut!! Tämä ei-toivottu merkkailu tai sen yritykset kohdistuivat aina tavaroihin, jotka eivät tuoksuneet "meidän kodilta" eli lapsen kavereiden kengät (ovat onneksi oppineet nostamaan ne jo ylemmäksi) etc.

Punkkien torjunta-aineita en uskalla käyttää, koska lähipiiristä löytyy yli roturajojen useampikin tapaus joille ne on aiheuttaneet "palovamman" kaltaisen iho-oireen.
2 kommenttia:

 1. Kiva kuulla että muitakin jotka eivät uskalla käyttää noita "punkkimyrkkyjä" koirallaan. Minäkin olen kuullut aika paljon kauhutarinoita. Viskistä ollaan keväällä nypitty 3 punkkia pois. Nyt ei ole taas hetkeen ollut.
  Ja hyvä että selvisi tuo allergiajuttu. Ne kun on monesti niin kovin kinkkisiä, että mikä sitä vaivaa oikein aiheuttaa. Viskiä kans välillä närästää kovin, mutta en ole vielä ihan päässyt selvyyteen että mikä sitä aiheuttaa. Ainakin naudan rustoluut, mutta stressi on kans yksi vahva tekijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennemmin minäkin ne nypin pois, vaikka kyseiset ötökät ovatkin inhottavia. Tuon ruoka-aineallergian osalta ehdin itsekin kelaamaan vaihtoehtoja liian rasvapitoisesta ruuosta stressiin ja kaikkea siltä väliltä, kunnes sitten vaan, vähän kuin sattuman kaupalla, loksahti palaset kohdalleen. Onneksi! :)

   Poista