Pihamaatakin on pitänyt "paketoida" kesän jäljiltä. Syksy on ollut sen verran leuto, jotta tähän saakka olen noita hommia venyttänyt.
Kudinpuikotkin on taas naputtaneet, lapselle lapaset ja työnalla itselle villasukat.
ETANApannut, PATONKIA JA JUUSTOJA
Etanapannut tein Maku-lehden ohjeella KLIK, sovelletuna kahdelle.
Mitä muuta? Kaupan pakastealtaasta valkosipuli-patonkia, sinihomejuustoa, goudaa ja parmesaania hunajalla sekä rypäleitä.
Alunalkaen olen tehnyt nämä "rinkulat" talvisiin kattauksiin servetti-renkaiksi. Siis silloin, kun oli vielä Novitalta Huopaset-lankaa tarjolla. Mihin ihmeeseen se lanka katosi? Juu, tilalle tuli lanka nimeltään Joki, joka ei ole yhtään samankaltainen ominaisuuksiltaan.
No, joka tapauksessa, nämä toimivat hyvin myös kuumien etanapannujen kanssa.
Syys-puuhia! Meillähän ei ole suuren suuri piha, mutta voin kertoa, että mäntyjä neulasineen sitten senkin edestä! Kyseisiä puitahan on viime vuosien aikana kaadettu useampikin...mutta edelleen näitä riittää...ja riittää :D
LIHAMUREKE kermaPERUNOILLA
LIHAMUREKE:
800g sika-nautaa
vajaat pari pussia sipulikeitto-aineksia
1prk kermaviiliä
korppujauhoja
2 munaa
1prk feta-kuutioita
yrttimausteita maun mukaan
Sekoita keskenään kermaviili, sipulikeitto-ainekset, munat ja korppujauhot. Lisää joukkoon jauheliha ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Kaulitse taikina suorakaiteen muotoon (öljytyllä leivinpaperilla). Levitä pintaan feta-kuutiot ja yrttejä maun mukaan. Rullaa mureke kasaan, sulje veden avulla pinnat ja paista 200 astetta ja noin 35-40 minuuttia.
KERMAPERUNAT pannulla
Raakoja perunoita kuutioituna (kuorineen)
loraus öljyä
perunamaustetta
ruokakermaa
Eilen sain valmiiksi lapselle (joka tykkää väreistä) lapaset ja tänään olen sitten jo ehtinyt laittaa alulle villasukat, itselleni :)
Mukavaa sunnuntaita! Tällä hetkellä mulla on peukut tanassa SJK:n loppuotteluun!!!
Kauniita kuvia kaikki mutta itse jäin jumimaan tuohon ekaan, voi apua miten ihanat valaisimet!
VastaaPoistaNyt lähen kurkistelemaan miten oot ne tehnyt, toivottavasti löydän ohjeen :)
Kivaa sunnuntaita sinnekin!
Kiitti Kirsi! Blogin vasemmalta laitaa löytyy ohjeet betonivalaisimiin....osa tarvittavista tarvikkeista on hyvin lähellä sua ;)
PoistaKauniita kuvia. Oi, miten herkullisen näköisiä ruokakuvia. Etanoita en ole koskaan syönyt.
VastaaPoistaKiitos Kati :) Etanat ovat niin hyviä (meillä tykkää jokainen) ja samanaikaisesti ruokana jotain sellaista, joka jakaa vahvasti mielipiteet kahtia. Kannattaa kokeilla, jos yhtään tuntuu siltä. Helpolla hyvää :)
PoistaNuo sun ruokakuvat on kyllä aina niin hyvänmielen kuvia. jaksat aina panostaa tuohon ruuan esillelaittoon, minkä sanotaankin olevan puoliruokaa. Itsellä se jää aina vähän vaiheeseen.... :/ Mutta kun on aina olevinaan niin kova kiire ruuan kimppuun!! ...ja juuri kun paasasin kiireettömyyden puolesta.... ;)
VastaaPoistaKiitos Nanne <3 Toki en kyllä minäkään aina kattaukseen panosta, toisinaan meillä on ihan noutopöytä suoraan keittiöstä kaikkien tiskien keskeltä :)
Poista