lauantai 31. lokakuuta 2015

Lämmön ja tunnelman maksimointia - DIY maitotölkki KYNTTILÄT

Taas on vaan viikko vierähtänyt! Tämä aika vuodesta on töissä kiireistä aikaa...ei meillä tosin koskaan ole liian "luppoisia" päiviä ja hyvä niin :)

Vapaa-ajan olenkin sitten huolella pyhittänyt rentouttaville puuhasteluille! Kutimilla on kuluneen kuukauden aikana ehtinyt olla yksi jos toinenkin työ. Viimeisimpänä villasukat mun uusiin kenkiin :)


VILLASUKAT

Lankana Novitan 7 veljestä Polkka 

Muutoin kudoin täysin OHJEEN mukaisesti, mutta sukanvarren tein matalammaksi.

Koska kädet ei millään ehdi kaikkeen, niin tälläkin viikolla on ollut tarjolla iso kattilallinen lihasoppaa! Keitot ovat kyllä maittavia "arjen pelastajia" :)Meillä ei ole vietetty koskaan Halloweenia siis minkään "hirvistelyjen" merkeissä. Viime vuosina tämä Pyhäinmiestenpäivä on muistuttanut isäni hautajaispäivästä neljä vuotta takaperin.

Lainaan nyt lupaa kysymättä äitini 76v ajatuksia tähän hetkeen.

"Kaipaus on suomenkielen kaunein sana.Kaipaus on toisen läsnäolon ikävöimistä.Eikä se ikävä ole välttämättä riuduttavaa.Se voi olla lohduttavaa. Lokakuussa tuli 4 vuotta aviomieheni kuolemasta. Pyhäinpäivänä sytytämme kynttilät haudoille. Hyvää Pyhäinpäivää."

DIY maitotölkki KYNTTILÄT (4kpl)

1kg steariinia
1kg parafiinia
sydänlankaa
tikkuja
väriaineita ja maitotölkkejä

Tarvikkeet hankin Sinooperista ja sieltä myös sain tarkemman ohjeistuksen mukaani.


Mukavaa viikonloppua jokaiselle!


9 kommenttia:

 1. Kokeilin joskus vuosia sitten näitä kynttilöitä. Niistä ei todellakaan tullut näin onnistuneita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuolta meidän Sinooperista annettiin ohje 50-50 steariinia ja parafiinia. Tässä ohjeistuksessa on kuulemma koulukuntaeroja. Lisäksi jäähdyttelin nämä kylmässä vesihauteessa, johon vielä laitoin pari jäistä kylmäkallea, kerros kerrokselta ennen uutta väriä.

   Poista
 2. Kokeilin joskus vuosia sitten näitä kynttilöitä. Niistä ei todellakaan tullut näin onnistuneita...

  VastaaPoista
 3. Kynttilät näyttävät todella upeilta! Hienoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näiden tekeminen oli kivaa vkonlopun puuhastelua ja paras hetki oikeastaan se, kun sai repiä maitopurkin rikki. Yhtään ei loppupelissä tiennyt mitä syntyy :)

   Poista
 4. Mä oon niin kade noista sun uusista kengistä!! Ihastelin jo viime syksynä saman tapaisia, mutta enpä ole vieläkään ostanut. Ihanat ♥ ja jotenki ihan "sun näköiset" kengät.
  Ja ihana tuo äitisi teksti! ♥ Ihan täysin totta!! Jos itse mietin, etenkin tästä ajasta iäisyyteen siirtyneitä, itselleni tärkeitä ihmisiä (ja eläimiä). Onhan minulla niitä kova ikävä, mutta tosiaan ei riuduttava, vaan sillai hyvällä tavalla ikävä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nanne <3 Noinhan se kyllä just on, että itse menetyksen hetkellä palanen sydämestä murtuu...mutta kuten sanotaan, aika parantaa haavat ja muistot on kauneinta kultaa <3

   Poista
 5. Vitsi noi maiharit on hienot!!

  VastaaPoista