tiistai 16. kesäkuuta 2015

Startti KESÄlomaan - kivitöitä, puhtautta ja jotain vihreää

Mulla oli eilen ensimmäinen kesälomapäivä! Lomailu on aina mukavaa, mutta jos nyt jotain voisi toivoa, niin muutaman asteen verran voisi olla lämpöä lisää. Sadekaan ei haittaa, mutta tuo kylmyys....tänäänkin meillä on satanut rakeita!

Mun nassua ei ole pahemmin blogissa näkynyt, mutta tämä kuva on päivältä, jolloin paistoi aurinko ja kävin fiilistelemässä puutarhassa kukkivaa omenapuuta. Vaihtelevista säistä huolimatta pölyttäjiä riitti yllättävänkin hyvin, joten uskon että tuolla meidän omppupuu vanhuksella on taas satoakin tarjota :)Säästelin muutamia tekemättömiä töitä aivan siihen, että loma starttaa. 

Homma nro 1 oli sohvaryhmän peseminen. 

Meidän sohva on HT Collectionin M, joka hankittiin noin viisi vuotta sitten...siis silloin, kun tämän vanhan talon ostimme. Ostovaiheessa arvelutti kangassohvan kestävyys perheessä, jossa on 5 ihmistä, koiria vielä enemmän + kaikki muut käyttäjät. 

Mä olen ollut todella tyytyväinen tähän hankintaan. Istuin- ja selkänojapäällyset olen pessyt useammankin kerran ja tällä kertaa pesuun päätyi myös runkokankaat. Tässä sohvassa kaikki kankaat on irrotettavissa.

Hyvin ovat kestäneet 30 asteen konepesun + kuivatuksen kuivausrummussa alhaisella lämmöllä (ainoa tapa saada koirankarvat irti kankaasta)
Kesäloman projekti nro 2 - atriumpihan kivetys.

Kyseinen osa pihaa on ollut kivituhkalla jo pitkään. Nyt sieltä löytyy jo muutama neliö liuskekivi-laatoitustakin. Nämä neliöt syntyivät miehen firman "jäännös-paloista".....kierrätystä taas kerran. Loput kivet ehkä täytyy tilata...mä haluan valmista tämän ihmiselämän aikana :)


Liuskekivi-laatoituksen teko on mukavaa puuhaa. Aivan kuin palapeliä rakentaisi. Hommahan on hidasta, siis TODELLA hidasta, etenkin amatöörille perheen äidille.....mutta sain kun sainkin jotain valmista :) 

Tämä lysti tuli niin kreivin aikaan.....mulla on edelleen kropan tiristyskuuri meneillään...muutaman tunnin kyykkyjumppa osui hyvään hetkeen. Persvärkki vaikeroi edelleen:)TANKKAUS- ATERIA:

Lohkotut perunat (öljyllä, rosmariinilla ja valkosipulilla)
1pkt (1000g) Atrian grillipaletti - nautaa, broiskua ja possua
salaattia, paprikaa, fetaa, ruohosipulia ja sinappinen kermaviili-kastike


Homma nro 3 - jotain vihreää

Meidän kukkapenkit säilyivät yllättävän hyvin koirien ja talven jäljiltä. Ainoastaan yhden alppiruusun oli karva-jätkät kuseskelleet kuoliaaksi. Sen tilalle hankin isoja kuunliljoja + vähän jotain muuta...verikurjenpolvia ja rönsytiarellaa. Pihan pöytäryhmään istutin tänä vuonna hopealehtiä ja suikeroalpia. Suikeroalpin siirrän syksyn tullen puutarhaan.


Särkynytsydän kukkii kylmistä säistä piittamaatta. Kasvihan on hallanarka, mutta tässä meidän pihassa se on sen verran suojaisessa paikassa...ettei kylmä siihen aivan heti yllä.


Mä odottelen kuumeisesti pihaan tulevaa rahti-toimitusta....siitä kerron tarkemmin, kun lähetys on saapunut :)

6 kommenttia:

 1. Oikein mukavaa lomaa!!!! ♥ Ja säät kyllä tosiaankin sais ihan hieman lämmetä. En toivo mitään huippuhelteitä, mutta jos edes joskus tarkenis olla vaikka T-paidassa.

  VastaaPoista
 2. Oikein kivaa lomaa! Liuskekivilaatoituksen tekeminen on oikeasti aika hauskaa kun on aikaa pähkäillä ja sovitella ja pohja hyvässä kunnossa. Meillä takapihalta kaivettiin esiin jokusia neliöitä vanhoja kiviä remontin jälkeen ja miehen kanssa niitä mallailtiin maahan uudelleen. Onneksi alue ei ollut sen suurempi ja siinä kohdassa löytyi aikaakin pyöritellä kiviä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu :) Meillä tuo kivetettävä alue on aika iso tai....sanotaanko tarkemmin niin, ettei nyt pinta-alaltaan mikään järisyttävä, mutta siinä valossa paljonko mulla otti aikaa muutamaan neliöön...niin huh huh :D

   Poista
 3. Aurinkoisen leppoisaa lomaa ❤️

  VastaaPoista