torstai 25. kesäkuuta 2015

Puutarhaa, ruokaa ja Provinssia

Kesälomaa on takana nyt reipas vko, mutta onneksi edessä enemmän. Vaikka säät ei ole edelleenkään hellineet meitä ihmisiä, niin ainakin tuo meidän vanha puutarha tuntuu nauttineen.

Meidän puutarhasta on "järjestelmällisyys" kaukana ja tiedättekö, että mä niin nautin tuosta vanhasta ja holtittomasta pihasta :)

Mun suhde tuohon puutarhaan on sellainen, että se saa lähes vapaasti valloittaa tilaa itsellensä. Mitä rönsyilevämpi ja vehreämpi, niin sen parempi. Mä esimerkiksi tykkään sammalista ja jos jossain viihtyy sammal paremmin kuin nurmi, niin sammal kasvakoon.


Käväisin tällä vkolla puutarhakaupoilla ja se on kuulkaas sellainen paikka, jossa mun tulee aika usein ostettua jotain aivan muuta kuin olin ajatellut. Tälläkin kertaa ajatuksena oli hankkia yrttejä tuohon isoon ruukkuun ja mitä sitten ostinkaan - rungollisen verenpisaran.

Tuosta verenpisarasta kävi jo herra harakka katkaisemassa yhden oksan! Meidän pihakuusessa on harakka-pariskunnalla taas pesä ja mies olikin sitä mieltä, että perus risujen sijaan rouva harakkaa oli nyt lepyteltävä jollain astetta paremmalla ;)


Verenpisaran lisäksi hankin lisää jalokärhöjä. Alla oleva kuva on viime vuodelta. 

Lajike on ROUGE CARDINAL, jolle luvataan kestävyyttä vyöhykkeillä I-II. Mehän asutaan IV-vyöhykkeellä. Talvi kuoletti kaiken maanpäällisen kasvuston, mutta niin vaan keväällä alkoi kärhö puskea uutta versoa.

Viime vuonnakin kukintaa kesti aina lokakuulle saakka. Kukat ovat suuria (jokainen terälehti on tulitikkuaskin kokoinen) ja kestävät useamman viikon kerrallaan ennen kuin kuihtuvat.


KESÄKURPITSA-LEIPÄ-VUOHENJUUSTO tornit

kesäkurpitsaa
vaaleaa paahtoleipää
kypsää vuohenjuustoa
valkosipulia
öljyä
mustapippuria ja suolaa

Pyörittele leipäpalat valkosipuliöljyssä. Viipaloi kesäkurpitsa, öljyä pinta ja mausta suolalla + mustapippurilla. Viipaloi vuohenjuusto. Grillaa kypsiksi ja kokoa tornit.

Samalla aterialla oli lisäksi tarjolla grillattua possun sisäfilettä, halloumijuustoa ja salaattia.


Tämä herrasväen neljä!! pvää kuluu Provinssissa. Uudet "juhlakengätkin" tuli hankittua ;)


4 kommenttia:

 1. Ei vitsit mitä herkkuruokia teillä on taas ollut!!!
  Ja oikein lystikästä Provinssia!! ♥ Itsekin siellä tuli joskus nuorempana useana kesänä käytyä. Ihana tapahtuma!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yllättävän hyvin sitä vaan jaksoi kaikki neljä päivää....tapahtuma oli tänä vuonna erityisen onnistunut :)

   Poista
 2. P.S. Kaipailen taas teidän perheen koirakuulumisia!!! ♥ ☺

  VastaaPoista