sunnuntai 3. toukokuuta 2015

VIIKONLOPPUA

Pitkät vkonloput on niin mun juttu! Pilkoin jopa talvilomani saadakseni sellaisia <3 Yksi päivä lisää vkonloppuun saa ihmeitä aikaiseksi...ei siis mitään sellaista ihmettä, joka tässä postauksessa näkyisi, mutta siis tunne/tekemisen tasolla.

Mä tykkään työstäni, mutta rakastan vkonloppuja - ajatus siitä, että saa nukkua pitkään vaikka heräänkin jo klo 7.30 (koiratkin nukkuu pidempään)....lorvailut tukkapystyssä aamutakkisilla, hitaasti heräillen ja kahvia keitellen.

Onni ja levollinen mieli syntyy pienistä asioista :)



Vappuaattona söimme simppelisti ruokaisan salaatin ja jälkkärinä churroja. Nuo churrot olivatkin meillä ainoa Vappuun liittyvä "lisäke".




Ruokaisa KANA-PASTA salaatti (3-4:lle)

1pkt (a´550g) Kariniemen kanapojan fileepihvejä hunajamarinadissa
reilut 200g Pirkka-tuotteen Spirali Tricolore pastaa
3 paahtoleipä viipaletta
nokko voita ja pari valkosipulin kynttä
vesimelonia kuutioina
tomaattia ja kurkkua
fetajuustoa
kevätsipulin varsia
salaattia ja vesikrassin versoja

Marinadi pastalle:
n. 1/2dl oliiviöljyä
1rkl valkoviini-etikkaa
2rkl ruokosokeria
ripaus suolaa
kuivattua basilikaa

Valmista marinadi. Keitä pasta paketin ohjeen mukaisesti, valuta ja sekoita marinadiin, laita kylmään. Kypsennä pannulla kananpojan fileepihvit, anna jäähtyä ja viipaloi. Kuutioi paahtoleipä-siivut, laita pannulle voita ja puristetut valkosipulinkynnet. Tiristele leipäkuutioihin hyvä pinta.

Kuutio ja pilko vesimeloni, kurkku, tomaatti, feta ja kevätsipulin varret. 

Asettele tarjolle.




Churrot (Espanjalainen uppopaistettu pitkä leivonnainen) 20kpl:

Taikina:

21/2dl vettä
100g voita
1/4tl suolaa
21/2dl vehnäjauhoja
3 munaa

Paistamiseen:

n.5dl rypsiöljyä

Pinnalle: 

3/4 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl kanelia

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä. 
Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.
Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia. 
Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja. Voit leikata taikinan poikki saksilla. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn. Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa. 
Resepti on suoraan Maku-lehdestä



Viikonloppuna tuli istutettua perunoita ruukkuihin. Nyt on oikein hyvä aika perunan istutukselle. Tekstiili-ruukut ovat Myshotin tuotantoa. Itse istutin näihin aivan jääkaapissa itääntyneitä perunoita :)





Lauantaina tuli grillattua ensimmäistä kertaa possupihvejä fariinimarinadissa. Aterian lisukkeina riisi-vuohenjuusto täytteisiä paprikapihvejä salaatilla ja jälkiruoaksi Crema Catalana limellä.





Crema Catalanan ohje on täältä KLIK




Mukavaa sunnuntaita <3

6 kommenttia:

  1. Hyvännäköisiä ja kuuloisia ruokia. Pitkät viikonloput on ihan parhaita ja itsekkin suosin niitä paljonkin ja mielellään vaikka vapaitakin niihin käytän. Nyt olikin juuri ekstra pitkä viikonloppu kun otin myös torstain vapaaksi ja perjantai oli vapaana jo muuten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Miia ja pitkät vkonloput on tosiaan niin parhautta :) Niihin tulee mitoitettua touhujakin sillai sopivassa suhteessa, jotta pelkälle olemisellekin jää aikaa.

      Poista
  2. Nam mitä herkkuja <3 Minäkin otin vapaata nyt vapuksi 6 päivää ja tuntuu niin ihanalta kun vielä huomenna vapaapäivä :) Leppoisaa sunnuntaita :)

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia rva Happystarhome, sulla on ollut ihanan pitkä vapaa ja vielä tänäänkin, nautihan siitä :)

    VastaaPoista
  4. Ihanat myös nuo kangasruukut :) Olen aivan otettu!! Just tällaiselle kerrostaloeläjällekin passelit perunan viljelyyn, mietin, onnistuiskohan viiniköynnöksen kasvatuskin tällaisessa? Onnistuu varmaan tilaamaan Myshotista? P.s. Kaulimet ovat aivan ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tykkään itsekin noista tekstiiliruukuista....suojaisella parvekkeella uskoisin viiniköynnöksenkin talvehtivan. Näitäkin saa Myshotin kautta ja mukava kuulla, että kaulimet on olleet mieluisat :)

      Poista