sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Kristallipipareja ja mandariinimarmeladia

Eilen tuli herkuteltua juustoilla. Juustotarjottimenhan voi koota monella tapaa, mutta itse tykkään, että jokainen suupala muodostuu 3-4 eri mausta. Tällä kertaa juustoista tarjottimelle pääsivät Vuohipaimenen juusto, Aurajuusto, nuori Gouda ja Grana Padano (parmesaani). Kyytipoikina toimivat perinteiset piparit ja keksit sekä hunaja, joka sopii erittäin hyvin parmesaanin kanssa. Lisäksi tein mandariinimarmeladia, joka puolestaa täydentää hyvin sinihomejuustoa.

Mandariinimarmeladi: 500g mandariineja, puolikkaan sitruunan mehu, 250g hyytelösokeria, 1tl kanelia, 1tl vaniljasokeria ja teelusikan kärjellinen inkivääriä. Kuori ja paloittele mandariinit. Heitä kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Purkita puhtaisiin astioihin.

Perinteisten piparien lisäksi tuli tehtyä kristallipipareita. Ohje niihin on suoraan Maku-lehden arkistoista KLIK






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti