Puuhakkaita päiviä takana, tosin tunnelman ja tulen valossa. Mun haastekerroin tähän jouluun on ollut täysin maidoton kattaus. Lupaavalta vaikuttaa ja luulen, ettei meidän maitoa sietävienkin masut tykkää ollenkaan huonoa.
Marmeladi-karkit: 2 päärynää, 3 omenaa, 1/2dl valkoviiniä, 2tl raastettua tuoretta inkivääriä, sitruunan raastettu kuori, hedelmäliha ja 1/2dl sitruunamehua, 1/2dl sokeria sekä 1pss sinistä Melatininia. Kuori päärynät ja omenat, kuutioi. Raasta sitruunan kuori ja ota lusikalla hedelmäliha talteen. Sekoita kattilassa kuutioidut hedelmät, inkivääri, sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu ja hedelmäliha sekä valkoviini. Keitä alhaisella lämmöllä kypsäksi ja soseuta. Sekoita sokeri ja Melatini keskenään, lisää hedelmäsoseen joukkoon ja kiehauta. Halutessasi voit laittaa elintarvikeväriä muutaman tipan. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan 20cmx 20cm ja anna tekeytyä kylmässä. Leikkaa paloiksi veitsellä tai muoteilla. Anna kuivua huoneenlämmössä ainakin vuorokauden, mielellään toisenkin. Sokeroi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti