tiistai 17. joulukuuta 2013

TuplaSUKLAA fudget ja kiva lahjaIDEA herkkusuille

Nämä herkut taltuttaa makeannälän nopeasti :) Resepti on helppo ja nopea. Koristeluun saa sitten halutessaan kulumaan aikaa vaikka kuinka. Itsessään nämä karkitkin ovat kelpo idea ruokalahjaksi, mutta kiva idea itselle tai ystävälle on tuo alimman kuvan muottisettikin. Kävin omani noutamassa Clas Ohlsonilta alle 9€ hintaan ja kyseisen härpäkkeen pikku-muoteilla tein karkitkin.

TuplaSUKLAA fudget: 4dl vispikermaa, 4dl sokeria, 100g voita, 2rkl vaaleaa siirappia, 2rkl tummaa siirappia, 70g valkosuklaata ja 70g maito- tai tummaasuklaata.

Ota kaksi kattilaa ja kaada kumpaankin kattilaan 2dl kermaa, 2dl sokeria, 50g voita ja 2rkl siirappia. Kiehauta aineksia keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes koostumus on siirappinen. Nosta kattilat pois levyltä ja anna seoksien asettua minuutin verran. Lisää toiseen kattilaan valkosuklaa ja toiseen tummempi suklaa. Sekoita tasaiseksi.

Kaada seokset vuorotellen joko voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Itse käytin 20cm x 20cm, sain sillä oikean vahvuuden käyttämilleni muoteille. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin siirrät vuoan jääkaappiin. Kun massa on jäähtynyt kylmäksi, voit alkaa työstämään siitä karkkeja.

Itse käytin noita pikkumuotteja, jonka jälkeen dippasin karkit sulatettuun valko-ja maitosuklaaseen. Osan pintaan ripotin lisäksi nomparelleja ja osaan murskattuna paahdettuja ja suolaisia hunajapähkinöitä.

Säilytetään kylmässä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti