maanantai 16. joulukuuta 2013

Talvinen PekoniKANA risotto

Ihanan tuhti talvi-ruoka. Mulla otti aikoinaan monen monta vuotta, ennen kuin vaivauduin miettimään risottoa ateriaksi.....syyllinen siihen oli kouluaikaiset kanarisotot. Jos nyt jolla kulla on sama patouma muistojen sopukoissa, niin suosittelen lämmöllä kokeilemaan kotiliedellä risotto-ruokia. Hyvää ja simppeliä ruokaa.

Pekonikana-risotto AINAKIN neljälle: 41/2dl risottoriisiä, 1 iso sipuli, 2pkt pekonikuutioita, 400g kanasuikaleita hunajassa, reilu litra vettä, 2 kanaliemikuutiota, 1prk sipulikermaa, 1/2dl valkoviiniä, raastettua parmesaania, suolaa ja mustapippuri.

Keitä vesi ja kanaliemikuutiot. Paista pekonikuutiot rapeiksi.

Kuullota kattilassa silputtu sipuli lorauksessa öljyä. Hujauta loraus valkoviiniä, anna kiehahtaa. Lisää joukkoon kanasuikaleet ja kypsytä puoliksi. Heitä joukkoon riisit ja kääntele tovi. Lisää kanalientä useammassa erässä niin, että edelliset ehtii imeytymään. Kun riisi tuntuu kypsältä, lorauta joukkoon kerma ja mausteet. Anna tekeytyä tovi ja kääntele mukaan rapsakat pekonikuutiot. Tarjoa kera raastetun parmesaanin ja tuoreen basilikan.



2 kommenttia: