sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Tortellinit juustolla

Simppeli ja hyvä ruoka, joka tosin vaatii hieman askartelua. Itse valmistan pastataikinan aina samalla raaka-aineiden suhteella eli 1hlöä kohden 1muna, n.11/2dl vehnäjauhoja, ripaus suolaa ja 1rkl öljyä. Tätä sitten kertomalla pääluvun mukaan.

Vaivaa taikina tasaiseksi ja alustastaan siististi irtoavaksi palloksi, kääri kelmuun ja jääkaappiin oleentumaan noin 30 min. Kauli taikina ohueksi, leikkaa neliöksi, aseta täyte keskelle, taita kolmioksi ja ole huolellinen, että sivut liimautuvat kiinni. Jos liimautumisen kanssa on ongelmia, käytä vettä apuna. Rullaa kolmiot sormen ympärille oikeaan muotoon "lukiten" kärjet toisiinsa. Keitä runsaassa vesimäärässä kera suolan ja lorauksella öljyä noin 8-12minuuttia. Valuta ja anna kuivahtaa pinnan nopeasti....tällä tavoin kastike tarttuu paremmin.

Kastikkeeseen laitoin 1prk yrttitomaattimurskaa, ripauksen sokeria taittamaan kirpeyttä sekä noin 1dl kolmen sipulin kermaa. Kiehautin ja pyörittelin varovasti tortellinit kastikkeen sekaan. Päälle rapsakkaa pekonia, rucolaa eikä juustokaan ole pahasta ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti