maanantai 9. joulukuuta 2013

Pussi perunoita ja pari pakettia jauhelihaa

Perus raaka-aineista on syntyneet parin päivän ateriat, joiden runkoina toimivat 2kg perunoita ja 11/2kg jauhelihaa. Kylkiäiseksi taas kaikkea sopivaa, jota kaapista löytyi.

Valmista puolet jauhelihasta pihveiksi ja toinen puoliska lihapulliksi. 11/2kg jauhelihaa, 2prk kermaviiliä, 2pss sipulikeittoaineksia, 2munaa ja vajaa 1dl korppujauhoja.

HAMPURILAISET PERUNASÄMPYLÖILLÄ ja VALKOSIPULI-majoneesilla

Perunasämpylät : 2 kypsää perunaa, loraus siirappia, 3dl maitoa, 1tl suolaa, 25g hiivaa ja noin 8dl vehnäjauhoja. Soseuta kypsät perunat, lisää joukkoon siirappi, kädenlämpöinen maito ja murustettu hiiva. Mausta suolalla ja lisää jauhot. Anna taikinan kohota tuplaten ja leivo 9-12 sämpylää. Anna kohota vielä hetken ja paista 200 astetta ja noin 20 minuuttia.

Hunajainen valkosipuli-majoneesi: 2 keltuaista, puolikas yksikyntinen valkosipuli, 2dl öljyä, 1rkl hunajaa, 2rkl sitruunamehua ja suolaa. Sekoita keltuaiset ja murskattu valkosipuli, vatkaa joukkoon öljy ohuena norona - käytä sauvasekoitinta, jos sellainen löytyy. Mausta.

LIHAPULLA-pyttäri: perunoita, porkkanoita, sipulia, voita, 21/2dl ruokakermaa, suolaa ja lihapullia. Kuutioi kuorineen raa'at perunat ja porkkanat, paista voissa keskilämmöllä kypsäksi. Lisää joukkoon sipuli ja purkki kermaa, mausta suolalla. Heitä vielä joukkoon puolitetut lihapullat ja kääntele paistosta sen verra, että kerma saostuu.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti