lauantai 28. syyskuuta 2013

EURON ateria PER nuppi - mausta tinkimättä

Ihanan laiska lauantai! Sellainen syntyy aamu-lorvailusta kera kupin jos toisenkin kahvia. Päivän menuu oli sopivasti syksyisen tuhti ja passeli ruoka silloin, kun on aikaa. Hinnalla tämä ei ole pilattu, koska nuppia kohden tuli maksamaan reippaan EURON! Resepti kuudelle.

Lihapata: 800g possun ulkopaistia, 2 sipulia, lihalientä, 3rkl Worcesteria, suolaa ja mustapippuria. Kuutioi possu, paista voi+öljyseoksessa nätti pinta. Kaada kuutiot vuokaan, mausta suolalla ja pippurilla, lisää joukkoon sipulilohkot. Kaada lihalientä(ohjeen mukaan) piripintaan. Paista uunissa 180 astetta ja noin 21/2 tuntia.

Perunat pekonilla: Öljyä kahdeksan perunan kuoripinta ja laita uuniin kera lihapadan reippaan tunnin ajaksi. Halkaise kypsät perunat ja koverra varovasti sisus talteen. Vatkaa kahden munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa perunan sisuksista muusi, lisää joukkoon loraus maitoa ja mausta suolalla. Paista pkt pekonia rapsakaksi, murusta puolet muusin joukkoon ja kääntele lisäksi 2/3 osaa valkuaisvaahdosta mukaan. Täytä koverretut kuoret, lisää nokot jäljelle jäänyttä valkuaisvaahtoa ja lopuksi vielä hieman murustettua pekonia. Paista 180 astetta ja noin 15 minuuttia.

Kastike: siivilöi lihapadan liemi, 2rkl voita ja vehnäjauhoja. Tiristä voi, ruskista siinä jauhot ja lisää mukaan lihapadan liemi. Tarjoa kera smetana nokon.



2 kommenttia:

  1. Noita "perunankuoria" on täälläkin tehty tosin hiukka eri versiolla, ovat uuten jännä juttu pastalaatikon päällä :) mukavaa leppoisan lauantain jatkoa. Saunaan pian ja sitten elokuvan kimppuun, ensimmäinen tänä syksynä...

    VastaaPoista