sunnuntai 7. helmikuuta 2016

3 x 400g JAUHELIHAA

Suomalaiset syövät keskimäärin lihaa noin 75 kiloa /hlö / vuosi. Meillä ei kyllä tuohon määrään ylletä vaikka lihaa monessa muodossa syömmekin.

Paketti jauhelihaa on helppo poimia kauppakärryyn. Jauheliha on monella tapaa varsin kelpo raaka-aine ja jollain tapaa myös jonkinlainen nopea "pelastus" arkiruokiin.

Tässä muutama vaihtoehto. Kaikkiin ruokiin (kolme ateriaa) tuli käytettyä 400g jauhelihaa per ateria.



BBQ-kebakot (12kpl)

400g jauhelihaa
1 muna
2 valkosipulinkynttä
3rkl korppujauhoja
1dl juustoraastetta
noin 1/4dl Hickory smoke-kastiketta
ripaus suolaa ja ruokosokeria

Murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää lopuksi mukaan jauheliha. Vaivaa taikina tasaiseksi ja muotoile siitä kebakkoja. Paista pannulla tai uunissa (200C ja noin 25min)

Tälle aterialle tein ranskiksia raaoista perunoista (raakoja perunoita kuorineen, viipaloi ja paista öljyssä 180 asteessa noin 4-5min) ja lisukkeina jotain vihreää sekä dippejä.




Italialaiset LIHAPULLAT tomaattikastikkeessa

Tämä resepti on Maku-lehden sivustoilta KLIK, hieman sovellettuna.



Nopea PANNU-PIZZA

Tähän reseptiin lankesin bloggarin Onko nälkä? siivittämänä.

"Hirveä nälkä, pizzaa hiukoo, pizzeriaan ei jaksa mennä ja naapurin pizzerian täytevalikoima on uusiutunut yhtä usein kuin Mikko Alatalon lasit."

Resepti sovellettuna täältä KLIK





Taas kerran kohti alkavaa viikkoa!

4 kommenttia:

  1. Nnnnnnamskis!Varsinkin tuo kebakot ja ranskikset:P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kebakot ja ranskikset kaikkine sörsseleineen toimii kyllä hyvin :)

      Poista
  2. Ihanan näköisiä jauhelihaherkkuja. Kepakoita en olekaan koskaan tehnyt itse, kiitos vinkistä.
    Meillä jauhelihaa kuluu aika paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Kyllä se meilläkin on niin, että kulutetun lihan määrästä valtaosa on jauhelihaa.

      Poista