Paketti jauhelihaa on helppo poimia kauppakärryyn. Jauheliha on monella tapaa varsin kelpo raaka-aine ja jollain tapaa myös jonkinlainen nopea "pelastus" arkiruokiin.
Tässä muutama vaihtoehto. Kaikkiin ruokiin (kolme ateriaa) tuli käytettyä 400g jauhelihaa per ateria.
BBQ-kebakot (12kpl)
400g jauhelihaa
1 muna
2 valkosipulinkynttä
3rkl korppujauhoja
1dl juustoraastetta
noin 1/4dl Hickory smoke-kastiketta
ripaus suolaa ja ruokosokeria
Murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää lopuksi mukaan jauheliha. Vaivaa taikina tasaiseksi ja muotoile siitä kebakkoja. Paista pannulla tai uunissa (200C ja noin 25min)
Tälle aterialle tein ranskiksia raaoista perunoista (raakoja perunoita kuorineen, viipaloi ja paista öljyssä 180 asteessa noin 4-5min) ja lisukkeina jotain vihreää sekä dippejä.
Italialaiset LIHAPULLAT tomaattikastikkeessa
Tämä resepti on Maku-lehden sivustoilta KLIK, hieman sovellettuna.
Nopea PANNU-PIZZA
Tähän reseptiin lankesin bloggarin Onko nälkä? siivittämänä.
"Hirveä nälkä, pizzaa hiukoo, pizzeriaan ei jaksa mennä ja naapurin pizzerian täytevalikoima on uusiutunut yhtä usein kuin Mikko Alatalon lasit."
Resepti sovellettuna täältä KLIK
Taas kerran kohti alkavaa viikkoa!
Nnnnnnamskis!Varsinkin tuo kebakot ja ranskikset:P
VastaaPoistaKebakot ja ranskikset kaikkine sörsseleineen toimii kyllä hyvin :)
PoistaIhanan näköisiä jauhelihaherkkuja. Kepakoita en olekaan koskaan tehnyt itse, kiitos vinkistä.
VastaaPoistaMeillä jauhelihaa kuluu aika paljon.
Kiitos Kati! Kyllä se meilläkin on niin, että kulutetun lihan määrästä valtaosa on jauhelihaa.
Poista