torstai 31. joulukuuta 2015

Puuhasteluja kuulumisten lomassa

Vuoden 2015 viimeistä päivää viedään! Kulunut vuosi on ollut jollain tavoin sellainen "päivä kerrallaan" iloineen ja suruineenkin. Se mitä tuleva vuosi 2016 tuo tullessaan, jää nähtäväksi. Ainakin mulla on pirun paljon lomaviikkoja tiedossa, kun tämänkin vuoden kesälomista on edelleen 1 1/2 vkoa pitämättä (oma valinta).

No, sentäs johonkin noita lomapäiviä saan hussattua...kun keväälle on tiedossa naistenreissu, kokoonpanolla ystäväni, tyttäreni & minä <3

Tämän vuoden viimeinen kuukausi on mulla kulunut niin töiden kuin käsitöidenkin parissa. Puikoilla on olleet yhdet sukat, huovutetut lapaset sekä irtohihat....jokaiselle lapselle jotakin :)



Valkoiset kaneli-palmikkosukat tein tyttärelle hyvillä, selkeillä ja toimivilla ohjeilla, jotka löytyivät Iinun blogista KLIK. Lankana käytin 7 veljeksen lankaa.



Huovutetut lapaset, perheen nuorelle miehelle 11v, tein Novitan ohjeilla Joki-langasta KLIK. Nämä olivatkin muuten ensimmäiset huovutetut lapaset, jotka kelpasivat...tähän saakka jätkänpätkän taholta on kuulunut vain kommentti: "Ei mun juttu" :)




Tyttäristä toinen tarvitsi irtohihat villakankaiseen ja puoli-hihaiseen viittamaiseen takkiinsa.

IRTOHIHAT

Lankana Novitan Isoveli
Puikot nro 6

Luo 32 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle. Kudo suljettuna neuleena 2o-2n, kunnes mittaa on riittävästi. Päättele silmukat ja langat.




Jouluaaton aattona tuo meidän koiralauman johtajanarttu lähti autuaamille maille <3 Tilanteen (terveys) väistämätön totuus oli vaan sellainen, että päätös OLI tehtävä. Hyvät ja tapahtumarikkaat muistot tuon ladyn kanssa jää elämään <3


Lopuksi vielä vähän ulkoista ja sisäistä ravintoa. Lasagne tuli tehtyä muutoin aivan paketin kyljessä olevin ohjein...mutta kun kaapin sisältö oli osastoa "kaikkea ei löydy", niin tomaattikastikkeen korvasi paholaisenhillo ja sen kaveriksihan sopii oikein hyvin vuohenjuusto, jota sattui löytymään.

Jos et ole koskaan tehnyt paholaisenhilloa, niin suosittelen. Hyvää & toimivaa vaikka minkä kanssa ja säilyy pitkään!


PAHOLAISENHILLO

800 g tomaatteja TAI
800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria


Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan. 

Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia. 

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.

Vaikka pakkanen ei ole vielä kovasti paukkunutkaan, niin siitä huolimatta talvikuukaudet alkavat tuntumaan iholla.

Pappilan hätävaraan (joka oikeasti on pullaresepti) IHOLLE tarvitaan vain öljyä, hunajaa ja kuorivana aineksena sokeria. Kyytipoikana saunan lämpö ja siinä se.




Hyvää tulevaa vuotta jokaiselle!

5 kommenttia:

  1. Voi ei... :( Kylläpä nyt ennen joulua tuli (liian) monta samanmoista koirauutista!!! Onneksi hyvät muistot elävät ikuisesti!! ♥ Mitenkä teidän muu lauma on suhtautunut kun "the boss has left the building"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viisikko on ollut jollain tavoin levollisempi kuin hetkeen. Vanha rouva säilytti asemansa loppuun saakka, mutta terveydentilasta johtuen kävi arvaamattomaksi käytökseltään koirien keskuudessa. Karvajengi joutui siis olemaan hieman "varpaillaan" vähän väliä. Nyt on taas "rauha maassa" <3

      Poista
  2. Ihanan idearikas blogi. Monta päivää tullut pelastettua ruoan suhteen hyvillä ohjeilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ruoka on kyllä sellainen jokapäiväinen päänvaiva, joten tosi kiva kuulla, että olet löytänyt täältä ideoita :)

      Poista