sunnuntai 13. syyskuuta 2015

AAMUSTA ILTAAN ja ALKON paperipussi

Mukavaa sunnuntaita! Voihan näitä säitä...vkonlopunkin aamut ovat olleet poutaisen kuulakkaita, päivälla aurinko on vielä lämmittänyt pörriäiset liikkeelle ja erityisesti perjainyönä tähtitaivas oli niin selkeä, jotta tuntui kuin jokainen taivaankappale olisi näkynyt :)

Muutoinhan mulla on orastava flunssa päällä. Sairastan hyvin harvoin, mutta nyt on jokin tauti iskenyt. Ruokiin olen siis mättänyt enemmän tai vähemmän valkosipulia...sääliksi käy jo valmiiksi työkavereita huomen aamulla ;)





Alla olevat paprikathan (makeat, pienet suippopaprikat) mä istutin jo maaliskuulla. Kasvuunlähtö oli TODELLA hidasta. Melkein nakkasin nämä jo tunkiolle, mutta sen sijaan siirsin kesällä pihamaalle. Siellähän ne ottivatkin sitten yhtäkkisen spurtin kasvuun ja nyt löytyy jo sentäs kukkiakin!







RANSKALAINEN sipulikeitto (4:lle)ja PATONGIT 

500g sipulia
3 valkosipulin kynttä
25g voita
loraus hunajaa
suolaa
3rkl vehnäjauhoja
1 litra vettä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria
1tl kuivattua timjamia
patonkisiivuja
2dl juustoraastetta

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota keskilämmöllä sipulit pehmeiksi. Mausta hunajalla ja suolalla. Lisää vehnäjauhot, sekoita joukkoon vesi ja liemikuutio. Keittele hiljalleen noin 30 minuuttia. 

Mausta pippurilla ja timjamilla. Kaada keitto uunin kestäviin tarjoiluastioihin. Asettele pinnalle patonkisiivut ja juustoraaste. Kuorruta uunissa 225 astetta ja noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti on K-ruoka sivustolta hieman muunneltuna.


PATONGIT 2kpl

21/2dl vettä
n 7g kuivahiivaa
suolaa
6dl durum-jauhoja
loraus öljyä

Patonkien täyte:

3 valkosipulin kynttä
loraus öljyä
basilikaa

Sekoita kuivahiiva +42 veteen. Mausta suolalla ja lisää joukkoon jauhot ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kohota kaksinkertaiseksi.

Valmista tällä välin täyte. Murskaa valkosipunkynnet ja lorauta joukkoon öljyä.

Jaa taikina kahtia ja kauli suorakaiteen muotoon (n.20cm x 40cm). Levitä pintaan valkosipuliöljy ja ripaus basilikaa. Rullaa patongit ja anna kohota uudelleen. Paista 230 astetta ja noin 15 minuuttia.


AMERIKKALAISET pannukakut (15kpl)

3 munaa
3rkl ruokosokeria
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3dl maitoa
1prk (150g) ranskankermaa
1/2dl öljyä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Kaada vuorotellen joukkoon kuiva-aineita ja maitoa. Lisää joukkoon ranskankermaa ja sekoita taikina tasaiseksi.

Anna taikinan turvota hetken ja paista letut pannulla puolin ja toisin kypsäksi.









1 kommentti:

  1. Kiitos resepteistä. Noita pannukakkuja voisinkin kokeilla tehdä lähipäivinä. Upeita kuvia!

    VastaaPoista