GRILLATTUNA
Kanaa, possua, maissia, perunoita ja kesäkurpitsa-viipaileita
Höysteenä vuohenjuustoa ja salaattia
Edellisen aterian jämistä syntyi seuraavan päivän ruokaisa piirakka. Alkuperäinen resepti on sovellettuna Kinuskikissalta.
Piirakkapohja:
21/2dl jauhoja
1tl suolaa
3/4dl oliiviöljyä
1dl kylmää vettä
1dl raastettua parmesaania
1tl kuivattua basilikaa
Täyte:
edellisen päivän jämät kanasta ja possusta (viipaloituna)
1pkt pekonia (tiristettynä)
1 sipuli (kuutioituna)
fetakuutioita (Arlan Apetina garlic & parsley 3%)
21/2dl kevyttä ruokakermaa
3 munaa
tomaatteja
Sekoita piirakkapohjan kuiva-aineet. Lisää joukkoon öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Sekoita keskenään munat ja ruokakerma. Lado täytteet pohjan päälle ja kumoa pintaan muna-kermaseos sekä vielä vähän juustoraastetta. Jatka paistoa vielä noin 30 minuuttia.
Loimutettua lohta...mausteena vain suolaa ja juoksevaa Oivariinia.
Uusia perunoita tulee itsekunkin keiteltyä kesän aikaan useammankin kerran. Toimivat sellaisenaan, taipuvat salaattiin sekä marinoituna grillaukseen. (Uusia perunoita kannattaa keittää aina liikaa)
Miehen mielestä parempia "vesiperunoita" ei olekaan....kuin grillatut sellaiset:)
GRILLATUT UUDET PERUNAT:
keitettyjä uusia perunoita
öljyä ja valkosipuli-mursketta
perunamaustetta
Sekoita keskenään öljy ja puristettu valkosipuli-murske. Pyörittele siinä kypsät uudet perunat. Grillaa ja mausta.
Lomaa jäljellä vielä reipas viikko! Huomenna on ajatuksena startata pihan lauta-aidoituksen lisäys :)
Herkullinen postaus!
VastaaPoistaElämänmakuisia kuvia ja tunnelmia!
Lempeitä kesätuulia täältä Mantelilaaksosta!
Kiitos Susanna! Lämmintä kesää sinullekin :)
PoistaSinut on haastettu!
VastaaPoistaMikäli et syystä tai toisesta halua ottaa haastetta vastaan niin pistä viestiä kommenttilootaani niin jatkan haastetta jollekulle toiselle:)
Kiitoksia haasteesta Mamma A :)
Poista