torstai 9. heinäkuuta 2015

Kesää ja parit GRILLI-ateriat

Vähiin käy ennen kuin tällä erää loppuu....siis kesäloma. Mun kesäloma on sujunut varsin leppoisissa tunnelmissa. Enimmäkseen nuoren miehen ja karvattien kanssa kotiympyröissä. Meidän perheen iskä kun on yrittäjä, niin hänen lomat tai ylipäätään vapaapäivät ovat hyvin suhteellinen käsitys ja varsin harvassa.

Just nyt, kun aloin miettimään, niin en edes muista minä vuonna oltaisiin oltu edes yhtä vkoa saman katon alla puhtaasti "lomailemassa". Näin se vaan on, että tähänkin tottuu :)



Mähän hankin meille kesälomani alkajaisiksi kaasugrillin. Lomaa on nyt takana kohta neljä viikkoa ja vain yhden aterian olen laittanut sisällä, kaikki muut ulkosalla....satoi tai paistoi! Säiden osalta kaikkea tuolta väliltä onkin riittänyt :)




GRILLATTUNA

valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan sisäfilettä
porkkanan puolikkaita
halloumi-juustoa
sekä maissin pätkiä




...palanen pihakeittiötä. Tämänhän mä ole rakennellut suurimmaksi osaksi kierrätys-materiaalista. Kippi-ovet ja laatikot on tehty jo parhaat päivänsä nähneistä pihan puulaatoista, pintakäsittelyn ne saivat Valtti-öljystä (sävynä Lumi, joka on käytännössä keloontuneen harmaa) + jokunen pala katiska-verkkoa.

Pihakeittiön työ / tunnelmavalaistus on kiedottu vanhan keloontuneen oksan ympärille.




Eilen tuli tehtyä ensimmäisen kerran pita-leipiä grillissä. Täytteeksi ne saivat kanaa ja kasviksia, tuoretta vihreää ja vähän kastikkeita. 



PITALEIVÄT (6kpl)

11/2dl vettä
1/2tl suolaa
2tl sokeria
3dl karkeaa vehnäjauhoa
2tl kuivahiivaa
2rkl juoksevaa Oivariinia

Sekoita reilusti lämpimään veteen (+42C) kuivahiiva. Lisää joukkoon suola, sokeri, jauhot ja rasva. Vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa kuuteen osaan. Kauli jokainen palanen leipäsiksi (halkaisija noin 10cm). Anna kohota ja grillaa kypsiksi. 

Alkuperäinen ohje on Sunnuntai-jauhopaketin kyljestä pienin muutoksin. 




PITALEIPIEN täyte (grillattuna sekin)

hunajamarinoitua kanaa
kypsää vuohenjuustoa
punasipulia
paprikaa



Meidän oma pihapiirihän ei ole suuren suuri ja itseasiassa vain vajaan 3 kilometrin päästä kaupungin keskustasta. Tämä asuntoalue on kuitenkin lähellä metsän laitaa ja sen verran vanha ja kasvustoltaan suojainen, jotta eläimiä riittää joka lähtöön. 

Pihassa on vieraillut kettu, lukematon määrä rusakoita ja fasaaneja, vakioasukkina "yksi" siili sekä muita pihamaan tirpusia.

Tänään bongasin meidän suuren männyn ohuelta oksalta pikkuruisen oravan poikasen. Onhan noita oraviakin näkynyt, siis joka päivä, mutta näin pientä en ole itse nähnyt vielä koskaan. Turkkikin oli vielä ihan "vanuinen" ja häntä hyvin harva-karvainen :)



Tällä omalla pikku-planeetalla elämä sujuu siis mukavan touhukkaaseen ja leppoiseen malliin :)

Kuva Marko Tuominiemi

8 kommenttia:

  1. Onpa hyvännäköisiä nuo pitaleivät!! Kestikö ne kovinkin kauan grillata kypsiksi?
    Mä aina ihailen tuota teidän pihaa!! Pienemmästä pihasta saa tehtyä niin nätin kodikkaan ja todella viihtyisän. Meillä on niin valtavasti tuota pihaa ympärillä, että en varmaan koskaan saa siitä tehtyä mitään superviihtyisää. Ihan siistihän se on, mutta silti aina ihailen pieniä pihoja, joista on tehty niin ihanan kodikkaita, ikäänkuin olisi talolle ylimääräinen huone.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Nanne :) Pitaleipien grillaus ei kestänyt kuin vajaat pari minuuttia puolin ja toisin. Pienessä pihassa on puolensa.....mutta samanaikaisesti minä ihailen teidän lääniä rantoineen :)

      Poista
  2. Kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista! :)

    - Kiti

    VastaaPoista
  3. Pitäisiköhän vihdoin testata itsekin nuo pitaleivät, ne näyttävät niin tosi hyviltä! Sen verran pitkään olen kuolaillut niitä eri blogeissa ja lehdissä, että voisi olla aika toimia. Tiedän niin tunteesi lomien suhteen. Meillä myös yrittäjäiskä ja tämä kesä on perheemme ensimmäinen kun minäkin olen saman yrityksen palveluksessa. Onkohan tähän vajaan kolmen viikon lomaan mahtunut yhtään täyttä lomapäivää, aina jommalla kummalla on ollut joku työjuttu, ainakin jossain vaiheessa päivää. Toisaalta hyviäkin puolia on niin paljon, että eiköhän tämä tästä ajan myötä kun keskitään systeemi, jolla saadaan aikaa myös akkujen lataamiselle. Asenne sen kai ratkaisee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan, hyvää ja helppoa vaihtelua arjen pöperöihin. Kyllä se taitaa olla just toi asenne, joka ratkaisee :) Meillä mies jossain kohtaa haasteli, että tulisin firmaan töihin.....noup, mä niin tunnen meidät....siitä ei tulisi yhtään mitään :D <3

      Poista
  4. Ihanalta näyttää tuo teidän kesäkeittiö ja nuo herkut <3 Pitaleipiä olen itse tehnyt uunissa mutta tuo grillausvaihtoehto on paljon parempi esim grillibibbaloissa :) Täytyykin testata :) Leppoisaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nyt kun tuli hankittua tuo kaasugrilli, niin kokonaisuus pääse paremmin oikeuksiinsa. Ruokien laittaminen pihalla tuo mukavaa vaihtelua arjen touhuihin ja tosiaankin, noi toimii hyvin grillibibbaloita ajatellen....kokin ai tarvi sinkoilla grillin ja keittiön välillä :) Mukavaa vkonloppua teillekin!

      Poista