maanantai 15. joulukuuta 2014

Poron sisäfilettä ja mansikka-suklaa SUUKKOJA

Viikonloppuna tuli kokeiltua taas itselle uusia reseptejä. Mähän olen kotikokkina sellainen, että tarvitsen tasaisin välein aina jotain uutta inspiroituakseni.

Lauantain ateriaksi söimme poron sisäfilettä, valkosipuli-kermaperunoita ja puolukka-punaviinikastiketta.

Sunnuntaina innostuin kokeilemaan, miltä maistuu kotikutoiset mansikka-suklaa suukot. Mä en itse mikään makean ystävä ole, mutta nämä yllättivät todella positiivisesti.



Mansikka-suklaa SUUKOT (14kpl)

3 munan valkuaista
11/2dl mansikka-tomusokeria
14 Marie-keksiä
200g maitosuklaata

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähitellen. Pursota vaahto tyllan avulla keksien päälle ja paista 175 astetta ja noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä ja sulata sillä välin suklaa.

Suklaakuorruteen levitykseen käytin apuna silikoni-pullasutia. Säilytä kylmässä.

Alkuperäinen resepti on Hellapoliisin. Siihen vaihdoin ainoastaan kidesokerin (2dl) tilalle mansikka-tomusokerin (11/2dl)



Olisin halunnut vkonloppuna maistella uutta Vuoden viiniä - Quinta das Setencostas 2010. Valinta ei ollut hinnalla pilattu, pullo irtoaa alle 10€:lla. Ylläri pylläri, sehän oli myyty loppuun jo julkistamispäivän aamuna...jolloin minä olen ollut onnellisesti töissä :)


Sen sijaan päädyimme sitten ostamaan pullon punkkua Los Monteros Crianza 2011. Ei hassumpaa, myöskään hinnan osalta 9,30€.


Poron sisäfilee 4:lle

3 (a´150g) poron sisäfilettä (pakaste)
suolaa, mustapippuria ja paistamiseen öljyä/voita.

Sulata sisäfileet jääkaapissa ja ennen paistoa nosta ne huoneenlämpöön pariksi tunniksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista fileitä öljy/voissa noin 3 minuuttia puolin ja toisin. Kääri folion alle tekeytymään ennen tarjoilua.



Punaviini-puolukka kastike

1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1rkl voita
2dl punaviiniä
1dl vettä
1/2dl puolukoita
3rkl fariinisokeria
1/3 kuutio lihalientä
mustapippuri ja suolaa

Kuori ja hienonna sipulit, kuullota voissa. Lisää punaviini, vesi, puolukat, fariinisokeri, ripaus mustapippuria ja liemikuution palanen. Keitä, kunnes nesteestä on haihtunut 1/3 osaa. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria ja suolaa.

Kastikkeen alkuperäinen resepti on karpaloilla ja löytyy täältä KLIK.



Meillä kaipaillaan lunta! Muutama senttikin riittäisi. Työpäivien päättyessä on iltapäivätkin niin pimeitä, että karvattien kanssa on puuhat vähissä. Tähän tuskaan piti käydä ostamassa jokin tovi sitten muutama koirien ÄLY-peli.....edes pientä lisävirikettä päiviin.



2 kommenttia:

  1. Noita suukkoja on ehdottomasti kokeiltava, laitoin ohjeen heti jemmaan! Tykkään neekerinpusuista ihan älyttömästi, joten uskon että nämäkin nousisivat herkkulistan kärkeen! ☺
    Poro on niiiiiin hyvää!! Harmi että sitä saa vähän huonosti täällä etelässä ja hintakin on aika kova. Mutta specialpäivinä meillä on aina poroa ja lohta! ♥
    Ja allekirjoitan kans tuon lumiasian!! Tuskailtiin just eilen, että millä saadaan koiralta virta pois, kun ulkona tuli jäätävää vettä vaakatasossa ja tuuli oli ihan järjetön. Käytiin pienellä metsälenkillä pilkkopimeässä ja sit kotiin piilottelemaan herkkuja ympäri kämppää. Onneksi saatiin tuo meidän nuorikko sen etsimispuuhan kanssa väsytettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pusut katosivat nopeasti parempiin suihin :) Poron hinta on meilläkin kova....niin hyvää, muttei tosiaankaan joka päiväistä herkkua. Yöllä meille satoi jo pieni lumipeite....alkoihan maailma kirkastumaan. Piilotusleikit karvattien kanssa - simppeliä kivaa.....kuonon käyttö on mukavan väsyttävää puuhaa :)

      Poista