sunnuntai 31. elokuuta 2014

Maalia ja mustikkapiirakkaa

Vihdoinkin sain itseäni niskasta kiinni!! Likimain 50 vuotta vanha talohan on jo omanlaisensa ikuisuus-projekti, jota ei tule edes ostaa, jos ei ole valmis repimään pikku palasia "selkänahkaa ja kynnenpäitä", tarvittaessa :)

Viikko on kulunut väliovien - mäntyviilu-pintaisten laakaovien kimpussa (tämän projektin osalta mun huvitus on ollut hakusessa) Helpoimmallahan olisi(n) päässyt hakiessa kaupasta uudet ovet.....muttapa mutta....tällä vaivannäöllä yhden oven hinnaksi jää noin 15€....siis kannattavaa.

Meillä on sellainen työnjako, että isäntä (jolla luvat) hoitaa sähkötyöt ja minä kaikki maalaukset ja niitähän riittää :D

Alkuun nyt saatte kuitenkin hieman ruokaa...NAUDAN PAAHTOPAISTI

Naudan paahtopaisti
öljyä
suolaa ja mustapippuria

Anna lihan lämmetä huoneenlämmössä vähintään 2-3 tuntia. Tiristä kuumalla pannulla öljyssä lihan pinta kiinni kauttaaltaan. Kypsytä paisti uunissa (125-150astetta) noin 60 asteeseen paistomittaria apuna käyttäen. Ripottele paistin pintaan suolaa ja pippuria, kääri folioon ja anna tasaantua 15-30 minuuttia. Leikkaa ohuita siivuja ja tarjoa.PERUNA GRATIINI (4:lle)

8 perunaa
öljyä
1 yksikyntinen valkosipuli
suolaa
rosmariinia
2 1/2dl kermaa
2dl juustoraastetta

Kuori ja viipaloi perunat sekä valkosipuli. Tiristä pannulla öljyssä perunoiden pinta puolin ja toisin. Kokoa vuoka kerroksittain niin, että ripsautat hyppysellisen suolaa ja rosmariinia perrunoiden pintaan sekä valkosipulin viipaleet. Lisää juustoraasta ja kerma. Paista 150 astetta ja noin 50 minuuttia.


Ja sitten tämä väliovi-projekti. Olen maalannut tässä kodissa useamman sadan neliön mitalta pintoja. Keittiön seinän uusinta maalauksen (KLIK) kohdalla käytin ensimmäisen kerran Clas Ohlsonin maaleja. Lupasivat hyvää peittävyyttä ja sitä sain.

Väliovien kohdalla päädyin kokeilemaan saman firman kalustemaaleja, eikä mulla ole niistäkään mitään moitittavaa.

Ensimmäinen ovi (makuuhuoneemme) sai pintaansa puolikiiltävän kalustemaalin - sävyltään Mountain Rock (harmaa). Alla yksi kerros pohjamaalia ja sen jälkeen kaksi pintamaali kerrosta.Alla olevassa kuvassa sävy on sellainen kuin oikeastikin.Vanhat messinki-pinnotteiset rivat sprayasin hopeamaalilla.Työ-/vierashuoneen oveen vaihdoinkin jo sävyn toiseen :) Miksi kaikki väliovet pitäisi olla saman värisiä vai pitäisikö?

Tämän oven maali on puolikiiltävä Elegant eli suomeksi sanottuna MUSTA. Oikeasti mustempi, kun mitä kuva antaa ymmärtää.

Vielä on kolme ovea käsittelyä vailla. Tämä on osastoa - hidasta ja puuduttavaa hommaa, mutta eiköhän nekin valmistu :)


Päivän jälkkäriksi leipaisin Nannen jakaman mustikkapiirakan (KLIK). Tämä resepti tuli niin tarpeeseen, koska tiesin jo valmiiksi, että miehet ovat vailla hyväskää :) Ja sitähän tämä on!!

Ei muuta kuin energiaa tulevaan viikkoon!

2 kommenttia:

 1. Maistuiko piirakka? Meillä meni ainakin kuin kuumille kiville! :) Vein töihinkin yhden piiraan ja siellä oli vähän sama homma! :)
  Me asumme kans -47 rakennetussa rintamamiestalossa ja aina löytyy jotain koplattavaa jostain päin taloa. Mutta silti kyllä mielummin asun vanhassa kuin uudessa talossa. Onhan täällä ihan oma tunnelmansa.... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirakka upposi todella hyvin ja jopa minulle, joka en niin makeasta välitä :) samaa mieltä, että vanhassa talossa on oma viehätyksensä......vielä kun pääsisi suurimmat jutut edes kertaalleen läpi, niin ajankäytön hallinnasta tulisi hieman mielekkäämpää ;)

   Poista