sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Uusia perunoita, tilliä ja sinappi-silliä sekä jotain muuta...

Viikonloppu on kulunut ihanan leppoisasti puuhaillen. Isäntä oli eilisen liesussa....ovat kavereinensa viettäneet jo yli kymmenen vuoden ajan 10-ottelupäivää, todella pitkän kaavan mukaan :D

No, koskapa varttuneempikin nuoriso oli omissa menoissaan - lauantain ateria syntyi poikasen herkuista. Menuu kaikessa yksinkertaisuudessa - uusia perunoita, tilliä, sinappi-silliä, kananmunia ja vihreitä salkopapuja :)

Taimi-hankinnoillakin tuli käytyä. Mulla oli selkeäkin lista mielessä....mutta, miten kävikään! Loppu kaiken ostin yhtä sun toista aivan fiilis-pohjalta :D

Murattia, alppiruusun, verikurjenpolvia, neilikoita, timjamia, samettikukkia, amppelissa tomaattia ja mansikkaa, sininataa jne....

Kyllä niille kaikille tilaa löytyy ja lisääkin mahtuisi!! Pussitettua tuli myös ruukku-narsissien sipulit syksyä odottamaan.


Tänään sitten söimme ruokaisan ja lämpimän salaatin.

Salaattia
Paistettuja peruna-, sipuli- ja paprikakuutioita
Naudanpihviä suikaloituina
Vihreitä salkopapuja
Pieniä makeita paprikoita juustolla

Pihamme yksi pakollinen toimi keväisin on käpyjen keräys. Ovat varsin ikäviä ruohonleikkurin kanssa. Poikasen kanssa vetäisimme puolentoista tunnin kyykkyjumpan niiden parissa. Nuori mies oli homman kanssa niin into piukeena (lupasin rahapalkkion), että huuteli mulle mennen tullen " Älä koske MUN käpyihin!" :)

Kävyt tulivat siis kerättyä ja nopeasti väkersin niille astian....jo parhaat päivänsä nähneestä Ikealaisesta.

Mukavaa alkavaa viikkoa....jonka jälkeen mulla alkaakin loma!! Loma YO-juhlia varten....meikäläinen saa jo toisen äidinlyyran rintaansa <3


4 kommenttia:

 1. Ihan ensimmäiseksi: onnea ylpeälle yo-äidille! Ruokakuvasi eivät kyllä petä koskaan. Nälkä tulee aina kun niitä katsoo. Ihania istutuksia myös ja kivoja tunnelmia. Ja olisi mulla sulle (taas...) haastekin blogissa http://arjentimantteja.blogspot.fi/2014/05/haaste-11-11-11.html. Lupaan jättää sinut hetken haasterauhaan tämän jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tunne hetkissä, kun lapset saavuttavat itselleen tärkeitä etappeja, ovat aina hienoja ja huojentavia....kuten tiedätkin :)

   Poista
 2. Onnittelut täältäkin tulevan ylioppilaan äidille! <3
  Nimimerkillä kateellinen niille, jotka sinne kakkupöytään pääsevät.... *slurps*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lomavko tulee olemaan melkoinen työleiri siivouksen kanssa, meillä kun niitä hommia ei liian aikaisin kannata aloittaa :)

   Poista