sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Suklainen sunnuntai

Nyt sitten saatte makeaa masun täydeltä! Postaus-väli on viime aikoina ollut melko pitkä, mutta juu täällä ollaan :) Kulunut kuukausi on soljunut näppien välissä kuin hieno hiekka - päivät töissä kuten kaikki muutkin päivät  viimeiset 18 vuotta putkeen...hmmm, joten syy ei löydy siitä :D No, jotain mä olen kuuhaillut ;)



Vanilja-suklaa PANNACOTTA 4:lle:

2 liivatetta, 4dl kermaa, 11/2dl maitoa, 2rkl ruokosokeria, 50g maitosuklaata, 3 rkl kaakaota, 2tl vaniljasokeria.

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna kattilassa kerma ja maito, lisää joukkoon ruokosokeri. Anna jäähtyä tovi. Jaa keitos kahteen astiaan, lisää toiseen vaniljasokeri ja toiseen kaakao sekä suklaa. Lisää yksi liivetelehti kumpaankin astiaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada vaniljaseos annosmaljoihin, anna hyytyä hetken. (Itse laitoin toviksi pakkaseen), kaada vaniljan pintaan suklaaseos ja anna senkin hyytyä ennen tarjoilua. Pintaan pursotin kermavaahtoa ja koristeeksi/mauksi suklaalastuja.




Tänäänkin tuli tarvottua koiruuksien kanssa pari tuntia metsässä. Meillä kyllä ihan jokainen nauttii keväästä! Kuvassa Kyllikki-neiti (11kk) tavaa seuraavia suunnitelmia - sisusta rennosti. Niitä kauhulla odottaen :D




Suklaiset lusikkaleivät:

200g voita, 11/2dl sokeria, 4dl vehnäjauhoja, 3rkl kaakaojauhetta, 1tl leivinjauhetta, 2tl vaniljasokeria.

Sulata voi ja lisää se sokeriin. Anna jäähtyä hetki ja sekoita mukaan kuiva-aineet. Tee pikkuleivän puolikkaita lusikkaa apuna käyttäen. Paista 175 astetta ja noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä (itse käytin vadelmahilloa), sokeroi pinta.



Mukavaa alkavaa viikkoa jokaiselle <3

4 kommenttia:

  1. Vai tuollainen sisustaja teillä asuu - hauska kuva! Kiva varmasti, että sisustusasiat voivat hoitua apurin toimesta työpäivän aikanakin. Toivottavasti kuuntelee myös teidän ihmisten mielipiteitä ;) Ihania herkkuja olet taas tehnyt, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tuolla tyttelillä on vielä ymmärryksessä parantamisen varaa :D ... Sarjassamme alati iloinen ja touhukas pakkaus!

      Poista
  2. Voi ihanaa Kyllikkiä!!! <3 Meilläkin on kans vähän jokaisella kevättä rinnassa! :)
    Hauska idea nuo suklaiset lusikkaleivät. Lusikkaleivät on ihan pakollisia kaikissa isommissa juhlissa, mutta näitä suklaisia en ole koskaan maistanut, saatika tehnyt. Tai no, tunnustettakoon että meidän syksyisiin häihin äiti teki kyseiset pipparit. Millään ei oma aika riittänyt kaikkeen.

    VastaaPoista
  3. Onhan tuo Kylleröinen ihanan kekseliäs <3 Kevät on mukavaa aikaa ja se tosiaankin näkyy myös koirissa....ovat kuin varsat kevätlaitumella :) Itsekin tein noita suklaisia ekan kerran ja ei ollenkaan hassumpia.

    VastaaPoista