lauantai 15. maaliskuuta 2014

Helpot ja nopeat purtavat

Kyllä on taas viikko vierähtänyt nopeasti! Mun mieli olisi jo niin keväässä, mutta jostain se taas tuon pakkasen puhalsi. Jonkun verran sentään on päässyt jo kevätpuuhia tekemään ja hyvä niin, koska meillä on tulossa tyttäristä nuoremman YO-juhlat :) Hän kirjoitti aineensa jo syksyllä, mutta halusi juhlia keväällä. Ko. kekkerit toimivat siis liikuttavana voimana keskeneräisiin projekteihin, mutta niistä myöhemmin lisää.

TOMAATTIKEITTO 4:lle

500g maustamatonta tomaattimursketta, 390g valkosipuli-tomaattimursketta, 2 sipulia, 2 valkosipulinkynttä, 3rkl ruokosokeria, 2rkl kasvisfondia, basilikaa, öljyä ja 1 1/2dl rasvatonta luonnonjogurttia.

Kuullota silputut sipulit öljyssä, lisää joukkoon ruokosokeri, tomaattimurskeet ja mausteet. Anna keittyä hetken. Soseuta halutessasi rakennetta hienommaksi. Lisää joukkoon jogurtti ja lämmitä keitto uudelleen.

Jos haluat keittoon lempeämmän maun, vaihda jogurtin tilalle kerma.




Novitan bambusta tuli tehtyä toinenkin tiskirätti, tällä kertaa helmineuloksella = 1 oikein, 1 nurin jne ja toisella kierroksella päinvastaisessa järjestyksessä.



LounasPATONGIT 8kpl

5dl vettä, 1pss kuivahiivaa, 2tl suolaa, 10-12dl vehnäjauhoja ja öljyä.

Helppo perusresepti, jota voi maustaa ja varioida mielen mukaan.

Sekoita kuivahiiva +42 veteen, lisää joukkoon suola ja jauhot. Lopuksi öljy. Anna kohota tuplaten ja leivo 8 pikku-patonkia. Anna kohota vielä hetken ja paista 250 astetta ja noin 12-15 minuuttia. Vesiastialla paiston aikana uunissa saa patonkeihin rapsakan pinnan.





Ananas PANCAKESIT

1prk ananasrenkaita mehussa, 1 muna, 2dl vehnäjauhoja, 1/2dl ruisjauhoja,  noin 2dl rasvatonta luonnonjogurttia, 3tl leivinjauhetta, 3tl vaniljasokeria, ripaus suolaa ja 2rkl öljyä. 

Leikkaa ananasrenkaat kahtia = renkaiden määrä tuplaantuu. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Paista keskilämmöllä öljyssä tai voissa pannulla niin, että laitat ensiksi ananasrenkaan pannulle ja sitten sopiva määrä taikinaa päälle.

Tarjoa lämpimänä jäätelön kera.


Maukkaat ja nopeat suklaakeksit (20kpl)

150g voita, 1dl sokeria, 1dl ruokosokeria, 2tl vaniljasokeria, 1 muna, 3dl vehnäjauhoja, 1 1/2tl leivinjauhetta, 3-4rkl kaakaojauhetta sekä noin 3rkl maustamatonta luonnonjogurttia.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää kaikki sekaisin. Nostele nokkoja leivinpaperin päälle, jätä riittävä leviämisvara. Määrästä tulee kaksi pellillistä. Paista 175 astetta ja noin 15 minuuttia.


Sitten vielä kuluneen viikon karvatti-pläjäys. Saanko esitellä suloisen luppakorvan, nimeltä Hilla-neiti :) Lapsilla on kyky yllättää. Tämä siis saapui meille tyttären toimesta - viestillä .....en viitsinyt kertoa, kun en tiennyt miten reagoisit :D :D





Mukavaa lauantaita!

2 kommenttia:

  1. Voi miten lutuiset nuo kaksi viimeistä kuvaa - Hilla-neidistä nyt puhumattakaan!

    VastaaPoista